MFK Zemplín do druhého kola pohára

2011-08-25 12:00:00

Rozhodujúci gól strelil Pavol Ruskovský, debut zažil Ali Ceesay. Tréner by v 2. kole chcel Slovan.

Futbalisti MFK Zemplín pokračujú vo víťaznom ťažení v novom súťažnom ročníku, po troch výhrach v rade v druhej lige, vďaka ktorým sú na najvyššej priečke v tabuľke, sa im podarilo zvíťaziť aj na pôde Liptovského Mikuláša, kde odohrali zápas prvého kola Slovenského pohára (SP). V Liptove sa ako jediný hráč do streleckej listiny zapísal Pavol Ruskovský. Premiéru v drese A - mužstva absolvoval gambijský obranca Ali Ceesay.

Cieľ splnený

Michalovčania cestovali na horúcu pôdu MFK Tatran s ambíciou vybojovať si postup do ďalšieho kola 43. ročníka Slovenského pohára, aj napriek tomu, že sa im tam v minulosti nedarilo. „Cieľ sme splnili a preto môžem vysloviť spokojnosť. Aj keď sme vyhrali iba 1:0, zápas sme celkom v pohode kontrolovali. Trošku som mal obavy po sobotňajšom náročnom stretnutí s Rimavskou Sobotou, ale nakoniec sme to zvládli,“ povedal tréner Zemplínčanov Vlastimil Petržela.

Ruskovský vo forme

V posledných dvoch zápasoch je streleckým ťahúňom tímu prekvapujúco krajný stredopoliar Pavol Ruskovský, ktorý v sobotu strelil Gemerčanom dva góly a v utorok rozhodol o výhre MFK Zemplín jedným presným zásahom. „Som veľmi rád, že Paľovi sa strelecky darí. Na tréningoch  na ňom vidieť, že ide stále naplno. Verím, že mu to bude sypať aj naďalej,“ zaželal si michalovský kouč. Ruskovský je s troma gólmi zároveň lídrom v tabuľke kanonierov.

Ceesayov debut

V michalovskom drese na ihrisku Liptovského Mikuláša dostal v prvom mužstve premiérovo príležitosť ľavý bek gambijského pôvodu Ali Ceesay, ktorý prišiel pred sezónou na ročné hosťovanie z MŠK Žilina. „Ali neodohral zlý zápas, ale nechal som ho odohrať plných 90 minút, aj napriek tomu, že to bolo naňho veľa. Po stretnutí bol celý hotový,“ povedal na margo 20-ročného obrancu V. Petržela.

Chcel by Slovan

Už dnes by sa malo v bratislavskom sídle SFZ uskutočniť žrebovanie druhého kola SP, do ktorého sa už zapoja aj účastníci Corgoň ligy. Pri otázke koho by si tréner MFK Zemplín prial za súpera, odpovedal jasne. „Bratislavský Slovan! Chcel by som ho doma, ale neverím, že nám ho prisúdia. Určite by som však nerád cestoval k súperom do Podbrezovej či Myjavy. Nechám sa prekvapiť, verím však, že doma privítame atraktívneho súpera z prvej ligy,“ prezradil V. Petržela. 

Zdroj: denník Korzár