Návraty k víkendovým zápasom Áčka a Béčka

2011-08-22 12:00:00

Denník Korzár sa vo svojom dnešnom vydaní vracia k víkendovým zápasom mužských tímov MFK Zemplín.

A - MUŽSTVO

Krutá prehra Rimavskej Soboty

Druholigový MFK Zemplín si aj po piatom kole udržal líderskú pozíciu v tabuľke vďaka víťazstvu 3:0 nad Rimavskou Sobotou. Prvý polčas vôbec nenasvedčoval tomu, že Gemerčania si zo Zemplína odvezú prehru rozdielom triedy, pretože boli v niektorých chvíľach aktívnejším mužstvom, ale zlomil ich nešťastný vlastný gól svojho kapitána Gergelya Geriho, ktorý padol v nadstavenom čase. V druhom polčase už bol na ihrisku iba jediný tím, michalovský, ktorý po nádherných akciách pridal dva góly z kopačky Ruskovského.

Zlomil ich vlastenec

Hostia odštartovali zápas aktívne, avšak kvôli svojej nemohúcnosti v koncovke a vynikajúcemu domácemu brankárovi Patrikovi Le Giangovi, napokon gól do správnej siete nestrelili. Presadil sa iba stopér a kapitán G. Geri, na nešťastie však do vlastnej brány. „V prvom polčase sme boli aktívnejším celkom. Zlomovým momentom zápasu bol náš vlastný gól, ktorý nami poriadne otriasol. V kabíne som hráčom povedal, že môžeme s výsledkom ešte niečo urobiť, aj sme začali dobre druhý polčas, no opäť sme inkasovali. Prehra o tri góly je pre nás veľmi krutá, domáci však dali dva pekné góly a zaslúžene vyhrali,“ povedal po stretnutí kormidelník MŠK Rimavská Sobota Branislav Mráz.

Výborný P. Le Giang

Michalovskí futbalisti v prvom polčase nepredviedli výkon hodný lídra súťaže, no v tom druhom už zaplneným tribúnam ukázali, že vedia hrať futbal. „Proti kvalitnému súperovi sme sa v úvodnom dejstve len hľadali. Veľmi nám pomohol otvárací gól, pri ktorom sme mali veľký kus šťastia. V druhom polčase sme boli na ihrisku už iba my, strelili sme pekné góly a mohli sme pridať aj ďalšie. Výborný výkon predviedol v našej bráne P. Le Giang, ktorý sa vyznamenal pri viacerých šanciach súpera. Ideme ďalej a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať,“ prezradil domáci kouč Vlastimil Petržela na pozápasovej tlačovke. MFK Zemplín čaká najbližšie už v utorok súboj prvého kola Slovenského pohára na pôde Liptovského Mikuláša.

 

B - MUŽSTVO

Michalovce B „vybavili“ Veľký Šariš za štvrťhodinu

Expresne rýchlo rozhodli o svojom triumfe futbalisti MFK Zemplín Michalovce B, ktorí zvíťazili na Veľkým Šarišom hladko 4:0, keď všetky presné zásahy zaznamenali už v prvom dejstve hry. Dokonca v 12. minúte po góle Lukáša Ďuďu bolo už 3:0, pretože krátko pred tým rozvlnili sieť aj Peter Kokočák a Lukáš Forgáč.

Zbabraný prvý polčas

Na hlavnej hracej ploche vynoveného štadióna v Michalovciach sa hostia nestihli ani poriadne porozhliadať a už prehrávali o tri góly. „Domáci boli kombinačne lepším tímom, my sme v obrane nedostupovali k protihráčom a tí nás nekompromisne trestali gólmi. V druhom polčase sme sa osmelili, spresnili prihrávky a nebyť skvelého výkonu brankára Brudňaka, ktorý chytil tri čisté šance, mohol byť výsledok trošku iný,“ rozhovoril sa po zápase stopér Šarišanov Vladimír Chovan, ktorý v minulosti obliekal aj dres MFK Zemplín. V roku 2006 odohral v jesennej časti za druholigové Michalovce osem stretnutí. Aj Chovan mal v súboji proti rezerve na kopačke gól, keď z priameho kopu poriadne natiahol gólmana Jozefa Brudňaka, ktorý jeho strelu vytlačil zo šibenice.

Druhá výhra v rade

Michalovská rezerva sa po slabšom štarte do súťaže pomaly rozbieha a po výhre v Nižnom Hrušove si doma zgustla aj na mužstve FC Pivovar Šariš Veľký Šariš. Veľkú zásluhu na výhre 4:0 má aj útočník Peter Kokočák, autor dvoch presných zásahov, ktorý v sobotu nastúpil v záverečných sekundách aj za druholigové „áčko“ proti Rimavskej Sobote. „V celom zápase proti Veľkému Šarišu sme boli lepším celkom, strelili sme štyri góly a ďalšie vyložené šance sme nepremenili. Neskôr mali príležitosť aj hostia, no dnes nás podržal Jozef Brudňak, ktorý im skórovať nedovolil,“ povedal dvojgólový Peter Kokočák, michalovský odchovanec, ktorý nebol ďaleko ani od dosiahnutia hetriku, ale svoje ďalšie šance nepremenil.

Zdroj: Denník Korzár