MFK Zemplín Michalovce na čele tabuľky!

2011-08-16 12:00:00

Michalovskí futbalisti sú jediným tímom v druhej najvyššej súťaži, ktorý ešte neokúsil trpkosť prehry.

Vynikajúci úvod do nového majstrovského ročníka majú michalovskí futbalisti. Po štyroch odohraných kolách sú v druholigovej tabuľke na vedúcej priečke, keď trikrát dokázali zvíťaziť a raz remizovať. Na svojom konte majú 10 bodov a ako jediný tím súťaže ešte neprehrali.

Dôležité víťazstvo

MFK Zemplín si lepší štart do zápasu na pôde exligistu MFK Dubnica nad Váhom ani nemohol priať, pretože už v tretej minúte premenil pokutový kop Jakub Hottek, ktorý rozhodca Igor Kozák nariadil za faul Michala Živčica na Michala Škvarku, a poslal tak Michalovce do vedenia. Viac gólov už nepadlo, takže to bol gól víťazný. „Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Strelil som rýchly gól a hoci do konca duelu zostávalo ešte veľa času, veril som, že môžeme vyhrať, pretože domáci museli otvoriť hru a nám sa tak naskytla možnosť vyrážať do rýchlych brejkov. Škoda, že ani jeden z nich sme nedoviedli do gólového konca,“ rozhovoril sa úspešný realizátor pokutového kopu Jakub Hottek.

Najstarší rozhodol

Zaujímavosťou zápasu v Dubnici bolo, že ho gólom rozhodol najstarší hráč na ihrisku. Kapitán MFK Zemplín Jakub Hottek mal v čase stretnutia 28 rokov a 50 dní. „Pozeral som sa na súpisku súpera pred zápasom a povedal som si, že som už asi starý. Ale je dobré ak je v mužstve aj skúsený hráč, ktorý mladých hráčov usmerní a môžu sa naňho spoľahnúť,“ dodal český legionár.

Opäť bez gólu

Zdá sa, že problémy s defenzívou v michalovskom tíme pominuli, pretože už v druhom zápase v rade neinkasoval. A to aj napriek tomu, že pre zranenie stále nemohol nastúpiť stopér Luboš Hruška, ktorý však už včera začal trénovať spoločne s mužstvom. „Pomaly sa v obrane zohrávame, s Milanom Krmpotičom si dobre rozumiem. Myslím si, že aj tréner Petržela je s našou hrou v defenzíve spokojný,“ povedal Jakub Hottek, ktorý na Slovensku okrem Michaloviec pôsobil aj v prvoligovej Nitre. Kapitána MFK Zemplín prvenstvo v tabuľke teší, ale nepreceňuje ho. „Sú za nami iba štyri kolá a naše postavenie na čele ešte nič neznamená. Pohľad na ňu je pekný, ale do konca súťaže ešte zostáva odohrať veľa zápasov,“ uviedol na záver Jakub Hottek.

Zdroj: Korzár