MFK Zemplín Michalovce zvíťazil v Dubnici!

2011-08-13 12:00:00

Druholigoví futbalisti Michaloviec si z Dubnice vezú tri body za tesné víťazstvo 1:0.

Výborný výsledok dnes dosiahol michalovský MFK Zemplín, ktorý zvíťazil na pôde minuloročného corgoňligistu Dubnice nad Váhom tesne 1:0. Jediným úspešným strelcom sa stal kapitán Jakub Hottek, ktorý v tretej minúte premenil pokutový kop.

Michalovčania odštartovali v Dubnici výborne, pretože už v tretej minúte fauloval domáci krajný obranca Michal Živčic v pokutovom území Michala Škvarku a rozhodca nariadil v pokutový kop v prospech Zemplínčanov. Kapitán Jakub Hottek nedal gólmanovi Pavlovi Bajzovi žiadnu šancu, poslal ho do opačnej strany a Michalovce viedli - 1:0. O desať minút nato mohol vyrovnať útočník Dubnice Ján Varga, ale vo výhodnej pozícii prestrelil bránu Patrika Le Gianga. Domáci boli v prvom polčase aktívnejší, k dispozícii mali viacero rohových kopov, po ktorých to pred michalovskou bránou doslova horelo. Po jednom z nich domáci hráč netrafil hlavou prázdnu bránu, keď namieril len do bočnej siete. 

Do druhého polčasu nastúpili domáci s cieľom zmazať jednogólové manko, otvorili obranu a hráči MFK Zemplín si vytvorili viacero dobrých šancí na strelenie druhého gólu, ale z rýchlych protiútokov sa im nepodarilo skórovať. Obrovskú šancu na poistenie náskoku mal uzdravený Emil Le Giang, ktorý premiérovo v súťažnom zápase nastúpil za Michalovce, ale po peknej prihrávke Filipa Serečina netrafil domácu svätyňu. Dubnici sa predsa len podarilo rozvlniť sieť za Patrikom Le Giangom, no gól neplatil pre postavenie mimo hry. V závere si hostia už tesný náskok nenechali ujsť a preto si z Dubnice odvážajú cenné tri body. Keďže vedúca Podbrezová doma prekvapujúco nestačila na Dolný Kubín, zverenci trénera Vlastimila Petrželu sa dostali na prvú priečku v tabuľke! 

MFK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 3. Hottek (11 m)

ŽK: 50. J. Varga, 75. Bilovský, 86. Ižvolt - 38. Isaacs, 76. Samba

Rozhodoval: Kozák - 580 divákov

MFK: P. Bajza - L. Beňo, Chmelík, Nosek, Živčic - Ižvolt, J. Vavrík (66. A. Urban), Bilovský (79. Ľ. Urgela), O. Augustíni, Grabež (74. Púček) - J. Varga

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Isaacs, Hottek, Krmpotič, M. Vanák - Škvarka (76. Samba), Jakubčo, Faleiro, D. Kunca (90. Dargaj) - F. Serečin, Fótyik (78. E. Le Giang)

Ostatné výsledky 4. kola 2. futbalovej ligy:

ŽP Šport Podbrezová - MFK Dolný Kubín 0:1 (0:1)

FK LAFC Lučenec - FK Bodva Moldava nad Bodvou 0:0

TJ Spartak Myjava - ŠK SFM Senec 1:0 (1:0)

MFK Rimvaská Sobota - FC Petržalka 1898 3:1 (0:0)

MFK Ružomberok B - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0)