MFK Zemplín Michalovce dnes na Považí

2011-08-13 12:00:00

Chorvátsky stopér Milan Krmpotič verí, že mužstvo sa z Dubnice nad Váhom naprázdno nevráti.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín majú dnes na programe štvrtý zápas novej sezóny. O 16.30 hod. sa predstavia na pôde MFK Dubnica nad Váhom, ktorý ešte v minulom ročníku pôsobil v najvyššej súťaži. Stále však čaká na prvý trojbodový zisk a to aj napriek tomu, že už dvakrát hral na domácom štadióne. Michalovce vycestovali na Považie už včera napoludnie a radi by si udržali nulu v kolónke prehier.

Výborná premiéra

Pred týždňom sa v michalovskej zostave premiérovo objavil chorvátsky obranca Milan Krmpotič. Nesklamal a spoľahlivým výkonom v obrane aj on pomohol k plnému zisku. MFK Zemplín prvýkrát v tomto ročníku dokonca neinkasoval. „Proti Myjave sme odohrali výborný prvý polčas, v druhom to už bolo trošku slabšie. Gól sme však nedostali, vyhrali sme a tri dôležité body zostali doma,“ povedal na úvod minulotýždňový debutant v michalovskom drese Milan Krmpotič.

S Hottekom bez problémov

Krmpotič, ktorý do Michaloviec prišiel z druholigového českého klubu FC Graffin Vlašim, nastúpil proti Myjave v stopérskej dvojici s Jakubom Hottekom a spoluprácu s ním si veľmi pochvaľoval. „Jakub je skúsený futbalista a výborne sme si na ihrisku rozumeli. Je to výborný hráč, rovnako tak aj Luboš Hruška, ktorý bohužiaľ stále nemôže hrať pre zranenie,“ pokračoval čochvíľa 27-ročný Chorvát, ktorý spomenul, že na zápas v Dubnici nebude k dispozícii Hruška. Okrem neho sa na Považí nepredstaví ani dvojica Stanislav Danko a Róbert Kovaľ, ktorí nastúpia za dorastencov proti Podbrezovej. Naopak, s mužstvom už naplno zarezávajú uzdravení Pavol Ruskovský a Emil Le Giang a v Dubnici by mala absolvovať premiéru nová posila MFK Zemplín David Faleiro Kaká, ktorý prišiel do tímu Vlastimila Petrželu na polročné hosťovanie zo Senice.

Stredný obranca Milan Krmpotič (vpravo) je v Michaloviach veľmi spokojný, dnes chce zabodovať v Dubnici.

Dnes chce vyhrať

Zemplínčania sa dnes podvečer predstavia na pôde Dubnice, ktorá na prvú výhru stále čaká. V úvodných dvoch kolách na domácej pôde získala iba jediný bod za remízu s Rimavskou Sobotou (prehrala s Podbrezovou). Naposledy uhrala bod v Petržalke, keď remizovala 2:2. Michalovčanom patrí priebežná druhá priečka v tabuľke iba o skóre za prvou Podbrezovou. „O našom dnešnom súperovi viem iba to, že vypadol z najvyššej súťaže. Nebude to ľahký protivník, ale verím, že opäť neinkasujeme a v útoku aspoň jeden gól strelíme. Chcem v Dubnici vyhrať,“ odhodlane dodal skromný futbalista, ktorý verí, že nula na konte prehier MFK Zemplín zostane po sobote aj naďalej.

V Michalovciach je spokojný

Milan Krmpotič prišiel do Michaloviec pred touto sezónou z druholigového českého klubu FC Graffin Vlašim, kde pôsobil rok. Ako sa mu zatiaľ pozdávajú Michalovce? „Je to krásne mesto, ľudia sú tu veľmi dobrí. Vlašim bolo také maličké desaťtisícové mestečko, je tam malý futbalový štadión a s tunajším sa nedá porovnávať. Michalovský štadión je ozaj nádherný. Okrem toho sú tu výborné podmienky a kolektív, takže som spokojný,“ povedal Milan Krmpotič, ktorý sa pozitívne vyjadril aj na adresu kormidelníka Vlastimila Petrželu. „Tréner má obrovské skúsenosti, rozumieme si a to je super. On je náš „šéf“, preto musíme robiť, čo povie,“ s úsmevom dodal na záver chorvátsky stopér MFK Zemplín.

NA SKÚŠKE ČECH NOHÝNEK

Po minulotýždňových problémoch so zostavou sa rozhodlo vedenie MFK Zemplín konať a po príchode brazílskeho stredopoliara Kaku zo Senice sa v košiari trénera Vlastimila Petrželu objavil ďalší nový hráč Stanislav Nohýnek, ktorého si podobne ako Kaku vyhliadol michalovský tréner. „Nohýnek je 28-ročný český stopér, ktorý naposledy pôsobil v prvoligovom 1.FK Příbram. Je tu na zatiaľ skúške, ale je veľká pravdepodobnosť, že ho angažujeme,“ informoval nás o najnovšom prírastku v kádri predseda predstavenstva Igor Šoltinský, ktorý dodal, že v hre je ešte príchod jedného útočníka z Corgoň ligy.