MFK Zemplín čaká zajtra ťažká šichta

2011-08-05 12:00:00

Michalovský tím trápia zranenia a tresty viacerých hráčov, tréner Petržela verí, že mužstvo zaboduje naplno.

Druhá futbalová liga má počas najbližšieho víkendu na programe zápasy tretieho kola. Michalovský MFK Zemplín sa zajtra po druhýkrát v sezóne predstaví doma, keď na vlastnom trávniku o 16.30 hod. privíta nebezpečného nováčika Myjavu, ktorá je zatiaľ bez prehry rovnako ako Michalovce.

Ťažký protivník

Myjavčania v prvom zápase vybojovali bod na horúcej pôde v Rimavskej Sobote a naposledy si doma poradili s Petržalkou. Na svojom konte majú štyri body a skóre 2:1. „Myjava v tejto zostave vyhrala západnú skupinu vtedajšej druhej ligy a postúpila a dokonca sa aj posilnila o hráčov, ktorí hrávali najvyššiu slovenskú aj českú súťaž. V kádri majú Tomáša Bruška, Pavla Straku, Michala Diana či Pavla Kosíka, takže bude to náročný súper,“ povedal na margo TJ Spartak, ktorý trénuje známy odborník Ladislav Hudec,  kormidelník Zemplínčanov Vlastimil Petržela.

Problémy s kádrom

Trénerovi MFK Zemplín robia vrásky na čele zranenia kľúčových hráčov Luboša Hrušku, Pavla Ruskovského či Olivera Špilára, ku ktorým sa pridali tresty pre Aliho Ceesayho a Jozefa Brudňaka, ktorí dostali červené karty v zápasoch v drese michalovskej rezervy. „K dispozícii máme trinásť hráčov, ktorých musíme doplniť hráčmi z B - mužstva. Už na pôde ružomberského rezervného tímu hral stopér Jaroslav Dargaj a na sobotu povolám pravdepodobne Lukáša Forgáča, Petra Kokočáka a ďalších. Chodím na zápasy našej rezervy pravidelne, prehľad o hráčoch mám, takže niekoho si vyberiem,“ pokračoval Vlastimil Petržela, ktorý už bude mať zajtra k dispozícii chorvátskeho stopéra Milana Krmpotiča.

Spokojný len s výhrou

Napriek oklieštenému kádru Michalovčania neskladajú zbrane a sú odhodlaní zajtra myjavských futbalistov poraziť. „Spokojný budem len s víťazstvom. Hoci máme úzky káder, nehráme zle, hlavne v útočnej fáze si vieme vypracovať dostatok šancí a streliť gól. Trápi nás však opäť obrana, vyzerá to tak, že Hruška bude pauzovať dlhšie, takže to zase budeme len plátať,“ povedal na záver michalovský tréner.

Zdroj: Denník Korzár