Fótyikov premiérový gól v drese MFK Zemplín

2011-08-01 12:00:00

Michalovský útočník šesť minút pred záverom súboja v Ružomberku znižoval na rozdiel jediného gólu.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou druhé majstrovské vystúpenie v sezóne 2011/2012, v ktorom remizovali na ihrisku rezervného celku MFK Ružomberok 3:3. Zemplínčania však musia byť so získaným bodom maximálne spokojní, pretože ešte sedem minút pred koncom riadnej hracej doby prehrávali na Liptove o dva góly! Po prvom presnom zásahu Róberta Kovaľa, ktorý je s dvoma gólmi v dvoch dueloch prekvapujúco streleckým ťahúňom nášho celku, pridal druhý michalovský gól Dominik Fótyik a tretí tri minúty pred koncom Filip Serečin.

Momentka zo zápasu s Lučencom, Dominik Fótyik (vľavo) v hlavičkovom súboji s Miroslavom Daškom.

Pre útočníka Dominika Fótyika bol gól dosiahnutý do siete ružomberského gólmana Romana Smiešku, ktorým v 84. minúte znižoval na 2:3 z pohľadu Michalovčanov, premiérovým v drese MFK Zemplín v súťažnom zápase. „Pred mojim gólom urobil výbornú robotu pri kraji ihriska Dominik Kunca, ktorý odcentroval, loptu som v sklze ani poriadne netrafil, ale s prispením brániaceho hráča sa dostala za bránkovú čiaru do siete. Bol to zvláštny gól, ale aj také sa rátajú a ja som veľmi šťastný, že som prispel k bodovému zisku,“ rozhovoril sa po zápase spokojný strelec Dominik Fótyik, ktorý do metropoly Zemplína prišiel na ročné hosťovanie zo Žiliny, a hneď sa pustil aj do hodnotenia stretnutia: „Úvod nám nevyšiel, už v druhej minúte sme inkasovali prvý gól, no našťastie Robo Kovaľ rýchlo vyrovnal. Hral sa útočný futbal, hra sa prelievala z jednej strany na druhú a oba tímy si vypracovali viacero šancí na skórovanie. Bohužiaľ, tesne pred prestávkou sme dostali z priameho kopu druhý gól. Po obrátke sme mali dostatok príležitostí na vyrovnanie, no opäť sme vzadu chybovali a prehrávali sme už o dva góly. V záverečnej snahe sme dokázali dvoma gólmi vyrovnať nepriaznivý stav a v nadstavenom čase sme dokonca mohli streliť víťazný gól, ale Michal Škvarka zahodil tutovku.“

Dvadsaťročný Dominik Fóytik vybehol na ružomberský trávnik až v 74. minúte, no už po desiatich minútach pobytu na hracej ploche sa tešil z gólového zápisu. „Tréner Petržela mi pred striedaním nedával špeciálne pokyny, iba povedal nech hrám a v útoku to oživím,“ povedal stručne michalovský „žolík“, ktorý pred týždňom absolvoval v Senci kemp útočníkov reprezentácie do 21 rokov, ktorú vedie kormidelník Ivan Galád.