V príprave hladká výhra nad treťoligistom

2015-11-12 12:00:00

Michalovčania zvíťazili nad Veľkými Revištiami 4:0, dvakrát skóroval Dominik Kunca, po jednom góle pridali Milan Šimčák a Martin Bednár.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce využili reprezentačnú prestávku v najvyššej súťaži na odohratie prípravného súboja s neďalekými Veľkými Revištiami, ktoré účinkujú v tretej lige Východ. Žlto-modrí nedali súperovi žiadnu šancu a na svojej umelej tráve ho zdolali presvedčivo 4:0 (3:0).

Tréner František Šturma dal v tomto zápase priestor hráčom, ktorí v ligových dueloch dostávajú menej príležitostí a aj trojici nádejných dorastencov (Jakub Straka, Martin Bednár, Pavol Bellás), ostatní dostali voľno (iba predpoludním absolvovali tréning). Už v 2. minúte poslal po Hamuľakovej prihrávke domácich do vedenia Kunca, a keď sa rovnaká dvojica postarala vo 4. minúte aj o druhý michalovský gól, zdalo sa, že treťoligista odíde s poriadnym debaklom. Avšak hoci mali domáci veľkú prevahu, dlho sa nevedeli presadiť. Naopak, hostia mohli mohli zápas ešte zdramatizovať, ale po jeseni druhý najlepší strelec tretej ligy Chedryk po nájazde opečiatkoval iba žrď a potom Smoľákovu strelu chytil Kira. Tretí gól strelil MFK Zemplín až tesne pred prestávkou, keď sa po krásnej strele presadil Šimčák. Domácim vyšiel vstup aj do druhého polčasu, mladučký Bednár svoj prvý dotyk s loptou premenil na štvrtý gól. Viac sa už Michalovce z presného zásahu netešili, hoci dobré príležitosti mali Kunca, Bellás, Morlacchi či Sedlák.


MFK Zemplín Michalovce - TJ Veľké Revištia 4:0 (3:0)

Góly: 2. a 4. D. Kunca, 44. Šimčák, 46. M. Bednár

MFK ZEMPLÍN: Kira - Šimčák (70. Perez), Podhorin, Caballero, J. Straka - Grič (70. Morlacchi) - D. Kunca, S. Danko (46. M. Bednár), Montero (70. T. Sedlák), L. Tóth - M. Hamuľak (59. Bellás)

TJ: Holienčin (46. E. Sudimák ml.) - M. Mindžák, Dargaj, Shukal, M. Gomboš - Vahin - Smoľák, Paulovčák, L. Jacko, V. Kostovčík - Chedryk

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 20. novembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)

Sobota 28. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Sobota 5. decembra o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)