Novinky z kuchyne MFK Zemplín Michalovce

2011-07-01 12:00:00

Tréner Petržela má záujem o žilinského útočníka Dominika Fotyika. Pozdáva sa mu krajný obranca Samba, od pondelka aj s Lubošom Hruškom.

Po návrate z krátkeho sústredenia v Čechách sa vrátili futbalisti MFK Zemplín do domáceho prostredia, kde bude ďalej pokračovať ich príprava na nový súťažný ročník. U našich západných susedov odohrali aj dve prípravné stretnutia, so Senicou a Brnom prehrali zhodne 0:1.

Zverenci trénera Vlastimila Petrželu v dvoch prípravných dueloch ešte nestrelili gól, dokonca v zápase proti Zbrojovke Brno zahodil kanonier Filip Serečin aj pokutový kop.

„Takmer celé stretnutie sme odohrali na polovici Brna, boli sme kombinačne lepší, ale hrali sme bez efektu. Po jedinej chybe, keď Serečin stratil loptu na polovici ihriska, sme z brejku inkasovali trošku šťastný gól,“ povedal na úvod lodivod MFK Zemplín, ktorý bol so sústredením v Česku maximálne spokojný.

V michalovskom kádri je viacero hráčov stále iba na skúške, pred zápasom s Brnom pribudol do košiara Vlastimila Petrželu stopér Guri.

„Nerád by som ho hodnotil, odohral iba jediný zápas a predtým, než sa k nám pripojil, prekonal dlhú cestu. S dvojicou hráčov sme sa však už rozlúčili, útočník Laurent Nardol a stredný záložník Junior ma nepresvedčili, je zbytočne ich tu držať, keď máme vlastných hráčov lepších. Krajný obranca Samba hral v obidvoch zápasoch výborne, som s ním veľmi spokojný,“ prezradil na margo hráčov na skúške tréner MFK Zemplín.

Trénera Zemplínčanov Vlastimila Petrželu trápi koncovka mužstva, v oboch dueloch si hráči vytvorili dostatok šancí na skórovanie, ale gól nestrelili.

„Podľa počtu šancí a striel na bránu sme mali oba zápasy vyhrať. Musíme doplniť káder o útočníka, máme záujem o Dominika Fotyika zo žilinského MŠK. Okrem toho nás trápi stále aj post stredného obrancu, potešiteľné je, že od pondelka s nami začne trénovať Luboš Hruška,“ dodal na záver kormidelník Vlastimil Petržela, ktorého tím sa najbližšie predstaví v rámci 16. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama doma v nedeľu o 16.30 proti MFK Košice.

Zdroj: KORZÁR