MFK Zemplín pred výjazdom do Česka

2011-06-24 12:00:00

Michalovčania budú ubytovaní v komplexe, ktorý patrí trénerovi českej hokejovej reprezentácie Aloisovi Hadamczikovi.

Futbalisti MFK Zemplín sa v sobotu ráno vydajú do Českej republiky, konkrétne do mesta Kravaře, kde v športovom komplexe Buly aréna strávia tri dni. Cestou domov ešte zájdu do Brna, kde sa v utorok predstavia proti vypadnuvšiemu tímu z Gambrinus ligy FC Zbrojovka.

 

Nové tréningové trávnaté ihrisko sa nachádza za novou tribúnou a ponúka kvalitné možnosti.

Tréner Vlastimil Petržela si najprv pochválil, že mužstvo, ktoré odštartovalo túto letnú prípravu, sa mu nasadením a prístupom k tréningu veľmi pozdáva. „Vo veľkej miere sú to mladí chlapci, ktorí v príprave idú na sto percent. Mám z nich veľmi dobrý pocit, zatiaľ najlepší, odkedy som v Michalovciach,“ prezradil kormidelník MFK Zemplín a na margo tréningových podmienok poznamenal: „Je skvelé, že nám v areáli pribudlo ďalšie trávnaté ihrisko. To má výbornú kvalitu a ponúka nám možnosť trénovať doma a na prírodnom povrchu. Na jednej strane nemusíme využívať umelú trávu, na ktorú ja s mužstvom chodievam len keď skutočne musím, a takisto máme možnosť šetriť si hlavné ihrisko. Je to bomba a chcem sa za to vedeniu klubu poďakovať,“ doplnil Vlastimil Petržela.

 

Vlastimilovi Petrželovi bude v nasledujúcej sezóne asistovať Marek Ondrík.

V sobotu ráno vyrážajú Zemplínčania do Kravař, kde v modernom športovom komplexe, ktorého súčasťou je dokonca aj zimný štadión, zotrvajú tri dni. „To, že to tam má hokejový nádych, nie je nič zvláštne, keď majiteľom je tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik. Ja som tam ešte nikdy nebol, ale o kravařskej Buly aréne mám veľmi dobré referencie a viem, že tam pravidelne chodia všetky popredné kluby z Moravy a Poľska. Je to tam nádherné, pre nás je ale dôležité, že tam nájdeme všetko, čo potrebujeme a hlavne sa stretneme s kvalitným súperom.“

 

Do letnej prípravy sa zapojila aj trojica mladých gólmanov, zľava: Jozef Brudňak, Miloslav Bréda a Patrik Le Giang.

Prvým protivníkom MFK Zemplín v letnej príprave bude v nedeľu 26. júla o 18.00 hod. úradujúci vicemajster Slovenska FK Senica. Kým naši futbalisti sa iba pomaly dostávajú do tempa a tréner Vlastimil Petržela eviduje viaceré zmeny v hráčskom kádri, Záhoráci už majú za sebou herný výjazd v rakúskom Salzburgu. Tam sa stretli s nemeckým Eintrachtom Frankfurt a ukrajinským Dynamom Kyjev - zverenci trénera Stanislava Grigu v oboch prípadoch prehrali tesne 1:2. V sobotu čaká Seničanov súboj s Baníkom Ostrava, v nedeľu si zmerajú sily s našim MFK Zemplín a v stredu ešte s druholigovými Gliwicami z Poľska. „Do Kravař cestuje 21 hráčov. Doma ostávajú zranení, rekonvalescenti či chorí: Hruška, Vanák, Gamkrelidze a Urban. V piatok sa k nám pripojil 26-ročný francúzsky útočník Laurent Nardol a v sobotu príde ďalší legionár z Juhoafrickej republiky. Celkovo nás teda bude 21. Nečakám žiadne ohurujúce výsledky, v prvom rade chcem vidieť hráčov, ktorých skúšame, v konfrontácii s futbalovou kvalitou. A takú tímy Senice či Brna jednoznačne predstavujú,“ dodal Vlastimil Petržela.