MFK Zemplín odštartoval letnú prípravu

2011-06-22 12:00:00

Na prvom tréningu sa v stredu objavilo viacero nových tvári v hráčskom kádri i realizačnom tíme.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín odštartovali včera predpoludním prípravu na nový majstrovský ročník 2011/2012. Premiérovo sa predstavili na prírodnom tréningovom ihrisku vedľa hlavnej hracej plochy a prvýkrát bol v akcii aj nový asistent trénera Vlastimila Petrželu Marek Ondrík.

O prvom tréningu

Tesne po desiatej hodine dopoludnia vybehlo na tréningové ihrisko týchto 21 futbalistov: brankári Brudňak, Bréda a P. Le Giang, a hráči do poľa Hottek, Danko, M. Škvarka, Špilár, Jakubčo, Zonzon, Urban, Gamkrelidze, E. Le Giang, Janek, Waseem, Zlatohlavý, Serečin, Kovaľ, Ruskovský, Kunca, Samba a Junior. Iba individuálne sa pripravoval Hruška a netrénoval chorý Vanák. Po krátkej rozcvičke, ktorú viedol asistent M. Ondrík, vyplnila zvyšnú časť prvého tréningu tzv. „ukazovačka“. Brankárov mal pod palcom ďalší asistent Bogdan Stefanovič.

O príprave

Letná príprava na nový ročník, ktorý sa začne 23. júla a Michalovce ho odštartujú doma proti Lučencu, bude krátka a na jej margo tréner Vlastimil Petržela povedal: „Určite to nebudú tréningy ako v zime, teda zamerané na kondíciu, ale budeme sa viac venovať hernej činnosti a chlapci budú veľa pracovať s loptami.“ Na programe je sedem prípravných duelov, ten prvý už v nedeľu v Ostrave so Senicou v rámci krátkeho sústredenia v Kravařoch, na ktorý výprava MFK Zemplín odchádza v sobotu ráno.

O kádri

Oproti poslednému zápasu minulého ročníka s Moldavou n./B. došlo v kádri MFK Zemplín k viacerým zmenám, v tíme skončili Česi Knobloch a Hořava, naopak na prvom tréningu sa objavilo viacero novicov. Zo Žiliny prišli bratia Patrik a Emil Le Giangovci a Michal Škvarka, z Dolného Kubína Martin Zlatohlavý a z Francúzska dvojica čiernej pleti Samba a Junior. „Zajtra by sa mal ukázať ďalší Francúz, ktorý je útočník, v sobotu hráč z Kapského Mesta a čakáme aj na príchod obrancov Patrika Šimka zo Žiliny a Juraja Piláta z Púchova,“ prezradil novinky z kádra MFK Zemplín Vlastimil Petržela, ktorý dodal, že najviac sa budú snažiť získať kvalitných obrancov a hrotového útočníka.

O realizačnom tíme

Zmeny sa udiali nielen v hráčskom kádri, ale aj v realizačnom tíme, v ktorom skončili asistent trénera František Šturma a masér Ľuboš Fajčák. Toho by mal vystriedať mladý 19-ročný masér Igor Iľko a novým Petrželovým asistentom sa stal spomínaný Marek Ondrík, naposledy pôsobiaci pri mládeži v prešovskom Tatrane. „Oslovil ma tréner Petržela a ponuka od takého odborníka sa neodmieta. Na prvý tréning v MFK Zemplín som vstupoval s obavami, ale chutil mi a bol super,“ povedal po premiérovom tréningu Milan Ondrík.

Prípravné zápasy

26.6.: Senica - MFK Zemplín (v Ostrave),

28.6.: Brno - MFK Zemplín (v Ostrave),

3.7.: MFK Košice - MFK Zemplín,

5.7.: Užhorod - MFK Zemplín,

9.7.: Spišská Nová Ves - MFK Zemplín,

13.7.: MFK Zemplín - Vranov nad Topľou,

16.7.: MFK Zemplín - Podbrezová.

Zdroj: KORZÁR