Natiahne nováčik šnúru bez prehry?

2015-11-07 12:00:00

Doma chcú Michalovčania opäť zvíťaziť, ich súper v lige nebodoval už viac ako mesiac.

Po viac ako tri a pol roku sa na štadióne pri Laborci predstavia futbalisti z ďalekej Myjavy. Naposledy v apríli 2012 odišli z Michaloviec s presvedčivým víťazstvom 4:1, ktorým potvrdili svoju vtedajšiu druholigovú dominanciu. Aj dnes o 17. hodine budú papierový favorit hráči Spartaka, ktorým patrí v tabuľke piata priečka, kým MFK Zemplín je až desiaty.

Čaká ofenzívny zápas

Avšak pri súčasnej forme oboch tímov nemožno Zemplínčanov vonkoncom podceňovať. V ostatných troch ligových súbojoch vybojovali žlto-modrí až sedem bodov, na druhej strane kopaničiari nezabodovali v posledných piatich dueloch ani raz! „Nepozeráme sa na to, v akej forme Myjavčania sú, že niekoľko zápasov nevyhrali. V tabuľke sú hore, takže určite nie sú zlí. Podľa mňa nebudú hrať defenzívne, to však ani my, takže diváci budú určite svedkami pekného futbalu,“ povedal na úvod michalovský Marcos Calero Perez. Nováčikovi môže hrať do karát aj to, že v utorok hrala Myjava pohárový duel v Zlatých Moravciach, v ktorom tiež prehrala (1:4). „Môže byť pre nás výhoda, že budú viac unavení. Preto na nich od prvej minúty musíme vybehnúť,“ uviedol španielsky obranca.

Dal sa do poriadku

Na pôde Spartaka siahali zverenci trénera Františka Šturmu v auguste na bod, ale napokon bez vylúčeného Michala Hamuľaka prehrali tesne 1:2. „Ja som vtedy nehral, lebo som mal zranené rameno, ale v Myjave som nechýbal. V prvom polčase sme hrali vynikajúco, avšak urobili sme jednu chybu, za ktorú nás súper potrestal gólom. Ak by sa nám podarilo vyrovnať, bol by to iný zápas, namiesto toho sme dostali druhý gól,“ spomínal Perez. Michalovský kapitán vynechal aj minulotýždňový duel v Zlatých Moravciach, kde si musel odstáť trest za päť žltých kariet. „Aspoň som pauzu využil na doliečenie triesla, ktoré ma pobolievalo. Už som fit a teším sa na zápas. Chceme predĺžiť sériu bez prehry a vyhrať,“ odhodlane dodal 22-ročný futbalista.

Zdroj: denník Korzár