Dnes v Šali bez polovice gólov

2011-04-22 12:00:00

Tridsaťdeväť gólov nastrieľali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v doterajších 25. kolách prvej ligy a z toho devätnásť majú na konte útočníci Filip Serečin (11) a Dominik Kunca (8). Lenže práve oni naposledy doma proti Liptovskému Mikulášu (3:0) inkasovali štvrté žlté karty, dnes v Šali (16.00 hod.) nemôžu nastúpiť a doma teda ostanú strelci, ktorí majú na svedomí takmer rovnú polovicu všetkých streleckých zásahov mužstva v sezóne...Viac v článku z denníka Korzár.

Keďže Kunca i Serečin majú trest za štyri žlté karty, ofenzíva bude dnes poriadne oslabená.

Viac starostí v obrane

Tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela sa napriek chýbajúcej palebnej sile pred dnešným zápasom extra nevzrušuje. „Samozrejme, že tým naša sila vpredu utrpí, nás však viac trápi obrana ako útok. Isteže mám premyslené, ako sa s tým vysporiadam, mám v tom jasno, čiže žiadne obavy,“ nenechal sa uniesť skúsený kormidelník, ktorého v týždni naštval brankár Miloslav Bréda hlúpym vylúčením za udretie súpera v dorasteneckom súboji v Stropkove. „Môže čakať vysoký trest od disciplinárky a v našom klube bude chýbať nielen nám, ale aj dorastencom, keďže tam zase bude chýbať Peter Hajda, ktorý bude počas jeho trestu u nás dvojkou. Brédu neminie mastná pokuta!“

Filip Serečin i Dominik Kunca budú dnes na šalianskom ihrisku v zostave MFK Zemplín citeľne chýbať.

Ťažký súper

Šaľa tvrdo bojuje o záchranu a doma poráža jedného súpera za druhým. V jarnej odvete si pred vlastným publikom postupne poradila s Moldavou (1:0), Petržalkou (2:1) i Lučencom (2:1). A doma naposledy prehrala ešte 16. októbra 2010, keď v súboji 12. kola podľahla Púchovu 0:1. „Súhlasím, že hlavne na vlastnom ihrisku je to ťažký protivník. Šaľa bojuje o prvoligovú kožu, bude to ťažké, ale práve takéto zápasy mám v obľube. Možno práve tam sa chytíme,“ dodal Vlastimil Petržela.

Zdroj: Korzár