Darovaný gól postavil nováčika na nohy

2015-11-03 12:00:00

Denník Šport sa vracia k sobotňajšiemu súboju Michaloviec v Zlatých Moravciach, kde sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

O prvý gól zápasu sa postarali dve výrazné osobnosti v tíme Zlatých Moraviec. Kamerunčan Tawamba po štandardke využil nečakane voľný priestor v šestnástke a predložil loptu ako na podnose Brazílčanovi De Souzovi. Ten nezaváhal a dosiahol už svoj štvrtý ligový gól, dva pridal v pohári proti Svätému Juru. Elegantný stopér výborne čítal hru, dominoval v osobných súbojoch pred vlastnou bránou a popritom stíhal byť nebezpečný aj vpredu.

„Teší nás, že pravidelne bodujeme. Verím, že po zlom úvode sezóny to bude už len lepšie. Na góly sa ťažko narobíme, mali sme zrejme pridať aj druhý, ale taký je futbal,“ skonštatoval Tawamba, ktorý opäť pôsobil na veľkom priestore. Hral v podstate niečo medzi hrotovým útočníkom a tvorcom hry. „Keď som na ihrisku, snažím sa čo najviac pomôcť tímu. Nemôžem len čakať na hrote.“ Zaujímavé je, že 25-ročný Kamerunčan rozpráva solídne po slovensky. „Kľúčové bolo, že už keď som prvýkrát prišiel na Slovensko, hneď som sa rozhodol rozprávať vašou rečou. Takže som slovíčka nezabudol, ani keď som tu rok nebol,“ poznamenal bývalý hráč Nitry a Ružomberka.

Domáci prišli o vedenie po nevšednej situácii. Gól hosťom doslova darovali. Ľavý obranca Šimon Kupec podal dobrý výkon, ale v tomto prípade sa lopta odrazila od neho tak, že pomýlila brankára Raniloviča a Dominik Kunca ju dokopol do prázdnej brány. „Bolo to nedorozumenie. Nevidel som brankára, že vybieha, snažil som sa kryť hráča za sebou. Veľmi ma to mrzí, pretože som sa dostával do hernej pohody,“ povedal 19-ročný Kupec. „Škoda toho, pretože súpera sme dlho nepúšťali do šancí. Po inkasovanom góle sa Michalovce dostali do hry, začali viac kombinovať a aj sa dostali do zakončenia. Nebyť toho gólu, zápas by sme doviedli do víťazného konca.“

Skúsený brankár Marián Kelemen bol opäť oporou Michaloviec. Za stavu 1:0 pre domácich nedovolil súperovi streliť druhý gól a najmä pri šanci Glavaša udržal svoje mužstvo v hre. „Roboty mám dosť, ale napríklad pred týmto duelom nám dvaja hráči z obrany vypadli a museli ich nahradiť iní. Myslím si, že ich zastúpili veľmi dobre. Naša defenzíva sa každým zápasom zlepšuje,“ podotkol 35-ročný brankár, ktorý remízu označil za spravodlivý výsledok.

Spomenuté dve absencie v zadných radoch hostí mrzeli aj trénera Františka Šturmu. „Pravý obranca Perez pauzoval pre trest za päť žltých kariet. Akaki Chubutia, ktorý bol v posledných zápasoch náš najlepší stopér, musel opustiť Slovensko, pretože sa mu skončili víza a čaká na ich obnovenie. To by sa asi nemalo stávať,“ poznamenal Šturma.

Zdroj: denník Šport