Návšteva dvojice zranených stopérov

2011-04-19 12:00:00

Sobotňajší domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu (3:0) si nenechali ujsť ani dvaja hráči zo stredu obrany, ktorí momentálne laborujú s dlhodobými zraneniami. Kým Milan Mujkoš pauzuje od prvého súboja zimnej prípravy v Prešove, Luboš Hruška od predposledného s Duklou Praha v Nymburku. Obaja sa vyjadrili pre náš web a my vám prinášame ich názory na svoj zdravotný stav.

Zatiaľ jediný a posledný štart Milana Mujkoša (vpravo) v drese MFK Zemplín sa odohral v Prešove na umelej tráve.

Milan Mujkoš skončil v MFK Zemplín v podstate skôr než začal. Hneď prvý prípravný súboj na umelej tráve v Prešove proti Tatranu preňho skončil hrozivo. Krátko pred koncom sa zrazil s útočníkom Belejíkom a to, čo nasledovalo potom, vyvoláva zimomriavky ešte aj dnes. Mujkoš kričal od bolesti a hoci prvotné správy prirovnávali jeho zranenia k zlomeninám Vladimíra Labanta či Eduarda, Brazílčana s chorvátskym pasom, zábery ktorých obleteli svet, nakoniec mladý futbalista môže predsa len hovoriť o šťastí v nešťastí. Vyjadrenia svedkov o visiacej nohe či nohe v pravom uhle vyznievali ozaj hrozivo. Aj z tohto pohľadu je napokon diagnóza o vykĺbenom členku a zlomenej ihlici ešte ako-tak prijateľná, hoci nútená prestávka a zásah do psychiky hráča nie je vonkoncom príjemný. „Čakal som to horšie. Zranenie možno ani tak nebolelo, no bol som v šoku, keď som sa pozrel, čo sa s mojou nohou stalo. V prvom momente som si pomyslel, že si už futbal nikdy nezahrám,“ priznal 24-ročný stopér, kmeňový hráč MFK Dubnica, ktorý si na inkriminovaný okamih spomína veľmi dobre. „Mám taký dojem, že to bolo v súboji s Belejíkom. Chcel som predbehnúť protihráča, no noha sa mi zasekla, na umelej tráve sa pribrzdila a viac-menej som si ju celú prisadol,“ vravel Mujkoš o najčernejšom okamihu jeho doterajšej kariéry.

Od minulého utorka sa hlásil v Michalovciach a pozvoľna už s MFK Zemplín trénuje. „Celý čas som sledoval počínanie mužstva, najviac cez vašu novú internetovú stránku, kde som sa vždy všetko na čas dozvedel,“ priznal urastený obranca ešte pred samotným súbojom s Liptovským Mikulášom.

Luboš Hruška bol počas jesene pilierom michalovskej defenzívy a tréner Petržela sa o jeho výkony opieral aj v jarnej odvete, kde ho pasoval za prvého muža defenzívy. Hruška sa však zranil v záverečný deň herného sústredenia v Nymburku proti Dukle Praha a odvtedy pauzuje. Vlastimil Petržela bol v prvom momente zhrozený, že práve tento hráč mu bude celú súťažnú odvetu chýbať. Hruška sa okamžite podrobil operácii, odvtedy rehabilituje a pomaly sa - zatiaľ aspoň myšlienkami - pripravuje na letný návrat.