Dominik Kunca premárnil šancu na hetrik

2011-04-17 12:00:00

Mohol byť dokonalým hrdinom. Devätnásťročný útočník Michaloviec Dominik Kunca sa o sobotňajšie trojgólové víťazstvo MFK Zemplín nad Liptovským Mikulášom pričinil mierou vrchovatou. Po faule naňho videl už v 6. minúte červenú kartu brankár hostí Rakovan, v 21. minúte otvoril skóre, v 45. minúte uzavrel a v 90. minúte radšej prihral do ofsajdu Gamkrelidzemu, hoci mohol sám skórovať. Náš mladý útočník viac povedal v rozhovore pre denník Korzár.

Mladý útočník Michaloviec bol najagilnejším hráčom domácich, dal dva góly, ale tretí mu nebol dopriaty.

Očami strelca

Dominik Kunca sa nezabudol poďakovať za oba strelecké zásahy nahrávačovi Filipovi Serečinovi. „Pri tom prvom ma pekne našiel z pravej strany a potom som už strieľal do opustenej brány, pri druhom mal sám možnosť skórovať, ale radšej uvoľnil mňa a do odkrytej brány už nebol problém poslať loptu,“ konštatoval mladý útočník, ktorý po celý čas hýril aktivitou a v 76. minúte mohol korunovať svoj veľmi dobrý výkon hetrikom, na penaltu však tréner Petržela poslal striedajúceho Špilára, ktorý bol na ihrisku iba dve minúty. „Tréner rozhodol, preto som sa nenúkal. Škoda, že to Oliverovi ani na dvakrát nevyšlo,“ prejavil kamarátsku spolupatričnosť Dominik Kunca, ktorý mohol tretíkrát skórovať aj v 90. minúte. To keď sa sám objavil pred brankárom Šavolom, no radšej prihral do ofsajdu voľnému Gamkrelidzemu. „Vyhodnotil som to ako pri našom treťom góle, keď ma našiel Filip Serečin. Takto som chcel ja dopriať radosť Gamkrelidzemu, ale rozhodcovia boli proti,“ doplnil talentovaný útočník MFK Zemplín.

 

Dominik Kunca takto v 90. minúte radšej volil prihrávku na v ofsajde stojaceho Gamkrelidzeho.

Šesťročné čakanie

Kunca sa michalovským priaznivcom mohol po dlhom čase pripomenúť ako autor hetriku. Naposledy sa tri góly podarilo hráčovi MFK Zemplín streliť 14. 9. 2008, bol ním Jozef Gašpar, ktorý hetrikom zariadil výhru 4:1 v Dunajskej Strede nad rezervou. Nuž a doma čakajú michalovskí diváci na hetrik vlastného hráča raz toľko, posledným úspešným trojgólovým kanonierom bol 15. mája 2005 Tomáš Kozár, ktorý troma gólmi pomohol k výhre 4:0 nad Trebišovom. „To som teda nevedel, ale čo nevyšlo dnes, možno sa podarí nabudúce,“ dodal Dominik Kunca, ktorý má po sobote na konte už osem gólov.

Zdroj: KORZÁR