MFK Zemplín hravo zdolal Liptákov

2011-04-16 12:00:00

Futbalisti michalovského MFK Zemplín zdolali v domácom stretnutí 25. kola Liptovský Mikuláš 3:0, keď trojgólovým rozdielom viedli už do prestávky po dvoch góloch Kuncu a jednom Ruskovského. Udalosťou tohto prvoligového kola mohlo byť aj definitívne spečatenie postupu AS Trenčín do Corgoň ligy po domácom triumfe nad Moldavou (6:1) a nečakanej prehre druhej Petržalky na ihrisku posledného Púchova, no nedeľňajšia výhra Rimavskej Soboty na ihrisku Ružomberka B postupovú radosť Trenčanov ešte oddialila. Futbalisti MFK Zemplín sa najbližšie predstavia o týždeň v Šali, doma ich uvidíme o dva týždne proti nováčikovi zo Senca.

Priebeh nájdete aj na onlajnoch.cz

Domáci futbalisti nastúpili oproti minulému zápasu s dvoma zmenami v zostave, v bráne nastúpil Brudňak a na poste stopéra Trninič. Už v 6.minúte sa udial podstatný moment pre ďalší vývoj zápasu, gólman Liptákov Rakovan uvidel za faul na Kuncu mimo pokutového územia červenú kartu, preto musel odísť predčasne pod sprchy. Do brány hostí nastúpil náhradník Šavol. Napriek oslabeniu si prvú vážnejšiu šancu vypracoval celok hostí, po rohovom kope Latiaka hlavičkoval do náručia Brudňaka Šupej. O niekoľko sekúnd nato vypálil z hranice šestnástky domáci kanonier Serečin, ale opečiatkoval iba brvno Šavolovej brány. Aktívny Kunca mohol v 17.minúte otvoriť skóre stretnutia, keď sa rútil na brankára Liptákov, ten ho však vychytal, ale o 3 minúty už na jeho zakončenie zblízka nemal nárok – 1:0. O ďalšie 4 minúty MFK Zemplín vyhrával už o dva góly, po centri Kuncu sa hlavou presadil Ruskovský. Michalovčania mali veľkú prevahu a v 37.minúte Serečin po druhýkrát v stretnutí napálil do brvna. Tesne pred koncom prvého dejstva hry pridali domáci futbalisti do siete hostí tretí presný zásah zásluhou Kuncu, ktorý po prihrávke Serečina skóroval do opustenej brány – 3:0.

Ďalšie názory trénera Vlastimila Petrželu nájdete tu a tu

V druhom polčase Zemplín poľavil v aktivite a v 56.minúte mohol inkasovať, ale Kapláňovu strelu zneškodnil výborný Brudňak. V 72.minúte hosťujúci Latiak z veľkej diaľky napálil do brvna domácej brány. O päť minút mali Michalovce výhodu pokutového kopu po faule na Gamkrelidzeho, ale Špilár neprekonal Šavola a úspešný nebol ani z následnej dorážky. MFK Zemplín si tak po troch dueloch bez výhry pripísal do tabuľky plný počet bodov.

Štatistika

Michalovce - L. Mikuláš 3:0 (3:0)

Góly: 21. a 45+. Kunca, 25. Ruskovský. ŽK: Serečin, Kunca, Vanák - Kapláň. ČK: 6. Rakovan (Lipt. Mikuláš) Rozhodca: Šuniar -  893 divákov.

MFK ZEMPLÍN: Brudňak – Janek, Marcin, Trninič, Vanák – Ruskovský (58. Waseem), Hořava (69. Zonzon), Jakubčo, Gamkrelidze – Serečin(73. O. Špilár), Kunca.

MFK TATRAN: Rakovan – Kapláň, Kmeť, Šupej, Kandera – Bezák, Virgala, Lišivka (33. Paděra), Šlosár (79. Balluch) – A. Urban (7. Šavol), Latiak.

Zvyšné výsledky 25. kola, sobota: Trenčín - Moldava nad Bodvou 6:1 (4:0), Púchov - Petržalka 1:0 (0:0), Lučenec - SFM Senec 0:2 (0:1), Dolný Kubín - Šaľa 1:1 (1:0). Nedeľa 17. apríla 2011 o 10.30 hod.: Ružomberok B - Rimavská Sobota 0:1 (0:1).

Tabuľka

 

Najbližší program: 26. kolo (sobota 23. apríla 2011 o 16.00 hod.): Šaľa - Michalovce, 27. kolo (sobota 30. apríla 2011 o 16.00 hod.): Michalovce - SFM Senec, 28. kolo (streda 4. mája 2011 o 16.30 hod.): Petržalka - Michalovce.