Umelé osvetlenie už čoskoro realitou?

2011-04-15 12:00:00

Na včerajšej tlačovej besede, ktorá bola venovaná predĺženiu spolupráce medzi MFK Zemplín Michalovce a trénerom Vlastimilom Petrželom, sa zúčastnil aj primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák. Ten okrem iného odpovedal aj na rôzne iné otázky zástupcov médií a pre denník KORZÁR vyhlásil, že intenzívne pracuje na tom, aby už od nasledujúcej sezóny mal náš nádherný štadión k dispozícii aj umelé osvetlenie. Viac v článku zo spomínaného denníka.

Vedenie michalovského klubu včera podpísalo novú zmluvu s českým trénerom Vlastimilom Petrželom. Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák načrtol, že umelé osvetlenie by už čoskoro mohlo byť realitou.

Vedenie MFK Zemplín Michalovce včera napoludnie zvolalo mimoriadnu tlačovú besedu, ktorej jediným bodom bolo oznámenie o pokračovaní spolupráce so skúseným českým trénerom Vlastimilom Petrželom. Ten vlani v júni podpísal s michalovským klubom zmluvu na jeden rok s následnou ročnou opciou, lenže ešte pred jej možným uplatnením vedenie MFK Zemplín dohodlo s Petrželom nový kontrakt, potvrdzujúci ďalšiu spoluprácu na nasledujúce sezóny, čiže do konca ročníka 2012/2013.

Rozhodla spokojnosť

Dôvod, prečo sa vedenie MFK Zemplín rozhodlo zaviazať si služby Vlastimila Petrželu už teraz, je prozaický. „Do polovice mája sme mali možnosť uplatniť si opciu na jeho ďalšie zotrvanie. Vzhľadom k tomu, že sme s jeho robotou nadmieru spokojní, sme sa rozhodli tento bod v zmluve nevyužiť, ale rovno sme podpísali novú zmluvu, ktorá nám zaručuje, že pán tréner Petržela bude s nami viazaný do konca ročníka 2012/2013,“ vysvetlil ešte pred slávnostným podpisom Predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce, a.s., Igor Šoltinský.

Na včerajšej tlačovej besede odzneli viaceré zaujímavé témy, medzi inými aj otázka umelého osvetlenia.

Bude mať pokoj

Potešil sa aj samotný tréner Vlastimil Petržela, ktorý priznal, že je v Michalovciach maximálne spokojný, až na jednu vec. „Na tomto parádnom štadióne mi chýba Corgoň liga. Podpisom novej zmluvy som získal nový priestor na dlhšie obdobie s mužstvom pracovať a už čoskoro sa pokúsiť zaútočiť na postup medzi elitu,“ priznal 57-ročný rodák z Prostějova a dodal: „Podpisom tejto novej zmluvy som odpovedal aj množstvu záujemcov o moje služby, že svoju budúcnosť spájam s Michalovcami. V poslednom čase som mal dennodenne viacero telefonátov od klubov z rôznych klubov sveta. Teraz budem mať aspoň pokoj na systematickú prácu v MFK Zemplín,“ vysvetlil Vlastimil Petržela.

Dnes o víťazstvo

Dnes o 16.00 hod. MFK Zemplín hostí doma Liptovský Mikuláš a všetci pevne veria, že po sérii troch stretnutí bez víťazstva sa Michalovčanom podarí zabodovať naplno. „Dnes chceme vyhrať. V zostave nastanú oproti vystúpeniu v Rimavskej Sobote zmeny, hrať už nebude Ziemba, ktorého sme v týždni vyradili z kádra, a do brány pôjde Jozef Brudňák,“ oznámil tréner MFK Zemplín.

O umelom osvetlení

Na včerajšej tlačovej konferencii bol prítomný aj primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorý takisto ocenil, že puto medzi MFK Zemplín a Vlastimilom Petrželom ostalo zachované. Zároveň však prvý muž mesta načrtol možnosť, že už v krátkom čase by sa mohlo v rámci modernizácie štadióna MFK Zemplín rozhodnúť o inštalovaní stožiarov na umelé osvetlenie. „Zaoberáme sa touto otázkou aj vzhľadom k tomu, že si klub kladie v blízkej budúcnosti najvyššie ciele. Doposiaľ michalovský štadión spĺňa všetky technické predpoklady pre štart v najvyššej súťaži, až na chýbajúce umelé osvetlenie,“ priznal Viliam Zahorčák a pokračoval: „Už v utorok bude zasadať mestské zastupiteľstvo a jedným z jeho bodov bude práve riešenie tejto otázky. Pokiaľ to poslanci schvália, budú nasledovať potrebné procesy na realizáciu tejto technickej novinky. Ak nebude zastupiteľstvo proti, verím, že do jesennej časti budúceho ročníka by naše mužstvo mohlo hrávať pod reflektormi,“ dodal Viliam Zahorčák.

Zdroj: denník KORZÁR