Tréner Petržela o vyradení Ziembu

2011-04-14 12:00:00

Už včera sme vás prostredníctvom článku z denníka Korzár informovali, že vedenie prvoligového MFK Zemplín Michalovce vyradilo z kádra stopéra Petra Ziembu. Dnes spomínané periodikum dalo priestor aj trénerovi mužstva Vlastimilovi Petrželovi, aby vysvetlil, prečo sa rozhodol pre takéto radikálne riešenie.

Kormidelník michalovského MFK Zemplín Vlastimil Petržela potvrdil, že mu došla trpezlivosť. „Bolo to opakované zlyhanie v prípade tohto hráča. Už predtým v príprave, alebo v súbojoch s Lučencom, Ružomberkom B a hlavne v Rimavskej Sobote pravidelne vyhorel. V Lučenci som ho napríklad poslal z lavičky s jedinou úlohou, aby ustrážil Sninského, no a ten práve po detinskej chybe Ziembu vyrovnal. S Ružomberkom B to michalovskí diváci videli sami a naposledy v Rimavskej Sobote to nebol tragický, ale doslova tropický výkon! Faktom je, že Marcin neorganizuje obranu ako treba, ale napriek tomu Ziemba nemal spraviť toľko chýb, pričom viaceré z nich boli absolútne triviálne. Chlapec nemôže povedať, že by šancu nedostával, ale keďže sa to neustále zhoršovalo, rozhodol som sa vyradiť ho z kádra,“ vysvetlil Vlastimil Petržela.

Pokuta 200 €

Potrestaný nebol len Ziemba, ale aj krajní obrancovia Michal Vanák a Ivan Janek ako aj ďalší stopér Ján Marcin. „Všetkým som im naparil pokutu vo výške 200 €. To, čo vystrájali v Rimavskej Sobote, bolo totiž neskutočné a hádam sa spamätajú. Mrzí ma to o to viac, že zvyšok mužstva hral výborne, perfektne sme držali loptu, v druhom polčase sme mali prevahu, ale čo z toho, keď vzadu sme hrali príšerne? Najviac zlyhával Ziemba a keďže to nebolo po prvýkrát a v poslednom čase to už bola doslova tradícia, musel odísť,“ doplnil Vlastimil Petržela.

Hrozba Janekovi

Český tréner michalovských futbalistov už pred sezónou avizoval, že po ťažkom zranení stredného obrancu Luboša Hrušku v predposlednom stretnutí zimnej prípravy proti pražskej Dukle, sa obáva defenzívnej činnosti mužstva. A nemýlil sa. Najviac ho pritom trápi práve stopérsky post, lenže krv mu začínajú piť už aj krajní obrancovia. „Otvorene vyhlasujem, že ak pravý obranca Ivan Janek predvedie ešte jeden taký výkon, tak skončí. Skončí presne tak ako Ziemba. Všetci hráči majú vytvorené veľmi dobré podmienky, každý zodpovedá sám za seba a hlavne za svoj výkon. Lenže realita je úplne iná. A týka sa to aj ďalších. Radšej to dohráme s dorastencami, ako s hráčmi, ktorí podávajú podpriemerné výkony,“ neskrýval hnev i rozčarovanie v hlase tréner Vlastimil Petržela.

Ofenzíva v poriadku

Kouč MFK Zemplín sa potom zamyslel a pridal myšlienku, že napriek všetkému to neberie nijako dramaticky, pretože vedel, že po náhlom Hruškovom zranení a neangažovaní žiadneho útočníka ako náhradu za Brazílčana Mariana Bernarda. „Napriek tomu, že ma hra obrany v Rimavskej Sobote absolútne vytočila, herne smerom dopredu to zvyšok mužstvo zvládol výborne. Hlavne záloha výborne kombinovala, boli momenty, keď sme si vymenili loptu i štrnásťkrát za sebou, čo je vyšší priemer v českej Gambrinus lige. Vlastná obrana nás však nepustila do hry, keďže sme poriadne ani nezačali a už sme prehrávali o dva góly... Aj preto som sa rozhodol prijať opatrenia, aby sme zbytočne nedoplácali na hlúposti v zadných radoch,“ dodal Vlastimil Petržela, ktorého mužstvo sa v sobotu o 16.00 hod. predstaví v domácom zápase proti Liptovskému Mikulášu. Nuž a po sérii troch stretnutí bez plného bodového zisku by sa žiadalo už aj vyhrať.  

Zdroj: KORZÁR