Škoda začiatku, zhodujú sa hráči

2011-04-12 12:00:00

Takú gólovú sprchu v úvode stretnutia ešte v tejto sezóne naši futbalisti nezažili. V Rimavskej Sobote, kde v sobotňajšom priamom súboji o tretie miesto v tabuľke, prehrali 2:3, mali už po piatich minútach dvojgólové manko na súpera. Darmo potom MFK Zemplín hru vyrovnal a pridal aj dva góly, musel sa zmieriť s tesnou porážkou 2:3.

Zaujímavosťou súboja s Rimavskou Sobotou bolo, že na michalovskej strane sa opakovali dvaja strelci z predošlého domáceho zápasu. Pavol Ruskovský i Georgii Gamkrelidze skórovali do siete tohto gemerského súpera i v októbrovom domácom súboji trinásteho kola pri našom víťazstve 3:0. Ruskovský vtedy v 17. minúte premenením penalty po faule na Bernarda otváral skóre, teraz v 24. minúte korigoval na 2:1. Gamkrelidze vlani v októbri pečatil v 32. minúte na 3:0, teraz v 53. minúte znížil na konečných 3:2.

Obaja naši sobotňajší strelci sa zhodujú, že pod prehru sa podpísal zlý začiatok, keďže MFK Zemplín inkasoval do 5. minúty dva góly. „Bola to chyba celého mužstva, pretože tréner Petržela nás všetkých zvlášť upozorňuje na začiatky i konce polčasov. Doslova hovorí, že najviac si máme dávať pozor na prvé minúty zápasov, no a my sme presne vtedy dostali dva góly... Môžeme si za to sami a všetci, bez výnimky,“ kajal sa Georgii Gamrelidze, ktorý si svojim výkonom vypýtal v denníku Šport účasť v prestížnej zostave kola. Nepochybne si ho všimli aj pre jeho „biliardový gól“. „Áno, vystrelil som a lopta sa poodrážala od oboch žrdí do siete. Od tohto momentu sme mali hru v rukách, škoda, že sa nám nepodarilo aspoň vyrovnať. Herne sme si bod zaslúžili,“ doplnil aktívny Gruzínec. Georgii vsietil svoj štvrtý gól v sezóne, predchádzajúce tri dal do sietí Ružomberka B, Rimavskej Soboty a Moldavy nad Bodvou. Tento v Rimavskej Sobote bol prvým na ihrisku súpera.


Georgii Gamkrelidze sa v Rimavskej Sobote blysol pekným gólom i dobrým výkonom.

Pavol Ruskovský vrátil nášmu mužstvu nádej. Jeho gól v 24. minúte schladil domáci tím a naštartoval našich. „Aj ja si myslím, že nebyť zlého vstupu do zápasu, určite by sme neprehrali. Hovorím to aj preto, že od polovice stretnutia sme boli lepším mužstvom. Dali sme vonku dva góly a predsa sme nebodovali, to je chyba,“ poznamenal hráč, ktorý po druhýkrát v tejto jarnej sezóne nastúpil od začiatku. „Využil som výkop brankára Miloša Brédu a takisto chybu domáceho obrancu, po tom, čo som sa dostal k zakončeniu, som halfvolejom krížom k žrdi napol sieť,“ prezradil Pavol Ruskovský. Aj on dal v sobotu svoj štvrtý gól sezóny, aj on sa prvýkrát presadil na ihrisku súpera. Predchádzajúce tri zásahy dal totiž doma, postupne Sencu, Moldave nad Bodvou a Rimavskej Sobote.


Pavol Ruskovský je presvedčený, že mužstvo mohlo v sobotu dosiahnuť aj viac.

A čo domáci? Tí získali v šiestich jarných kolách z možných osemnástich celkovo trinásť bodov. Tréner Gemerčanov Branislav Mráz v rozhovore pre denník Šport na margo súboja s MFK Zemplín poznamenal: „Hráči sa na zápas dobre pripravili v hlavách. Po každom víťazstve som im zdôrazňoval, aby zostali pokorní, ibaže počas týždňa sa predsa len vyskytli náznaky uspokojenia... Mojou výhodou ako začínajúceho trénera je, že mi pomáhajú starší hráči - Pisár, ktorý je osobnosť, takisto Sedlák, Rubint alebo Geri. To je centrálna os mužstva, ktorá funguje nielen na ihrisku, ale aj v kabíne,“ vyslovil sa kormidelník Rimavskej Soboty, ktorý jedným dychom priznal, že v stretnutí s našim mužstvom nebolo všetko podľa jeho predstáv. „Po rýchlom dvojgólovom náskoku hráči podcenili niektoré situácie, mali sme problém v strede poľa, kde nás Michalovce prevyšovali. Našťastie sme víťazstvo udržali.“

Fotozdroj: rimava.sk