MFK Zemplín doma iba remizoval

2011-04-03 12:00:00

Futbalisti michalovského MFK Zemplín v záverečnom súboji 22. kola doma iba remizovali s rezervou Ružomberka 0:0, čím síce neprišli o tabuľkové postavenie v trojici najlepších, ale tlak mužstiev zo stredu tabuľky sa podstatne zvýšil. O týždeň sa zverenci trénera Vlastimila Petrželu predstavia v Rimavskej Sobote, doma ich najbližšie uvidíme o dva týždne proti Liptovskému Mikulášu.

Na michalovskom štadióne sa v úvodných minútach ani jedno mužstvo nedokázalo dostať do šance, no postupne preberali iniciatívu prekvapujúco hráči ružomberskej rezervy, ktorá aj vďaka slabšej hre domácej obrany viackrát nebezpečne podkúrila brankárovi Brédovi. V 15. minúte sa v súboji so stopérom Ziembom presadil rýchly Lovás, ktorý z dobrej pozície prekopol bránu MFK Zemplín. O chvíľu nato po rohovom kope hlavičkoval Ružomberčan Ondrík nad bránu. V 22. minúte sa ozvali aj domáci futbalisti, po ľavej strane unikol Hottek, odcentroval, ale pred Waseemom však zasiahol obranca hostí. O päť minút mali domáci najväčšiu šancu, opäť boli v akcii Hottek s Waseemom, ktorého reflexívne vychytal brankár Smieška. Na konci polčasu zahodili obrovskú šancu aj hostia, Hoferica sa od polovice ihriska rútil na Brédu, ktorý včasným vybehnutím a následnou vkĺzačkou zmaril súperovi šancu.

 

Ďalší názor trénera Petrželu nájdete tu a tu

V druhom dejstve hry pokračovali hostia v sympatickej hre, podnikali nebezpečné protiútoky, po jednom z nich Chovanec napálil z hranice šestnástky do ľavej žrde Brédovej svätyne. Po tomto momente ožili aj Michalovčania, zastreľovali sa Serečin i Zonzon, no ich pokusy mierili vysoko nad bránu rezervy. V 75. minúte nebezpečne centroval striedajúci Gamkrelidze, obrana Ružomberka však jeho center odvrátila na rohový kop. Deväť minút pred koncom hostia podnikli ďalší rýchly protiútok, na konci ktorej bol Chovanec, ale Bréda jeho prízemnú strelu vytlačil končekmi prstov na roh. V Michalovciach tak diváci gól nevideli.

Štatistika

MICHALOVCE - RUŽOMBEROK B 0:0 (0:0)

ŽK: Marcin, Zonzon - Janso, Kotora. ROZHODCA: Jaška - 1178 divákov.

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Janek, Marcin, Ziemba, Vanák - Waseem (57. Gamkrelidze), Zonzon, Hořava, Hottek (75. Ruskovský) - Serečin, Špilár (57. Kunca).

MFK B: Smieška - Lupták, Ondrík, Radič, Janso (87. M. Nagy) - Pilár, Š. Pekár, V. Kováč, Hoferica (57. Kotora) - T. Chovanec, Lovás (53. Jakšič).

Zvyšné výsledky 23. kola: Trenčín - Senec 5:0 (2:0), Púchov - Šaľa 0:2 (0:2), Lučenec - Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0), Dolný Kubín - Rimavská Sobota 0:2 (0:0). Nedeľa o 10.30 hod.: Petržalka - Moldava nad Bodvou 1:0 (0:0).

Tabuľka

Najbližší program: 24. kolo (sobota 9. apríla 2011 o 15.30 hod.): Rimavská Sobota - Michalovce, 25. kolo (sobota 16. apríla 2011 o 16.00 hod.): Michalovce - Liptovský Mikuláš.