Presadí sa zajtra opäť Kunca?

2011-04-02 12:00:00

Mladý útočník Michaloviec proti Ružomberku B skóroval prvýkrát v kariére medzi dospelými a polovicu zo svojich gólov v tejto sezóne dal práve Liptákom. Počas týždňa reprezentoval Slovensko proti Srbsku a na vlastné oči videl kovbojku... Viac v článku z denníka KORZÁR.

Z PIATICH GÓLOV MFK ZEMPLÍN REZERVE DAL ON SÁM TRI

Po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke sa opäť o slovo hlási prvá futbalová liga. MFK Zemplín Michalovce ešte pred ňou utrpel prvú jarnú prehru na ihrisku nováčika v Moldave nad Bodvou (2:0). Zajtra o 15.30 hod. hostí rezervu Ružomberka, čím načne tretiu porciu zápasov s prvoligovými súpermi. Doposiaľ s týmto klubom doma remizoval 2:2 a v odvete vyhral 3:1. Tri z piatich „ružomberských“ gólov má na svedomí 19-ročný útočník Dominik Kunca. Presadí sa aj zajtra?

Ružomberský špecialista

Mladý michalovský útočník debutoval medzi seniormi ako najmladší hráč, ktorý kedy obliekol dres MFK Zemplín. Bolo to 17. mája 2008 v stretnutí 30. kola na ihrisku Interu Bratislava a Kunca mal vtedy iba 16 rokov, 2 mesiace a 13 dní. Svojho prvého gólu medzi dospelými sa však dočkal až o vyše dva roky a bolo to práve do siete Ružomberka B v prvom kole tejto sezóny. „Sú to príjemné spomienky, pamätám si, že som vtedy vyrovnával na 1:1, ale o chvíľu sme opäť prehrávali... Ešteže Giorgo Gamkrelidze stihol vyrovnať. Gól ma vtedy potešil, ale s výsledku som radosť nemal,“ prezradil mladý útočník, ktorého teda oveľa viac potešila jesenná výhra v Ružomberku 3:1, pod ktorú sa podpísal dvoma gólmi. „Proti tomuto súperovi sa mi darí, veď z celkových šiestich gólov v tejto sezóne som dal Liptákom rovnú polovicu. Zajtra ma poteší hlavne to, ak vyhráme a keď sa opäť presadím, budem len rád,“ doplnil talentovaný mladík, ktorý počas reprezentačnej prestávky dvakrát obliekol aj dres staršieho dorastu a dvakrát sa aj zapísal medzi strelcov.


Takto sa Dominik Kunca tešil zo svojho premiérového gólu medti seniormi.

Najviac rozbehnutý

Na rozdiel od svojich spoluhráčov v michalovskom A-mužstve Dominik Kunca nevyšiel z tempa, okrem spomínaných dvoch predstavení v dorasteneckom drese v Senici a so Žilinou obliekol aj dres reprezentačnej devätnástky proti Srbsku. „Je pravda, že som rozbehnutý, ale nejako zvlášť to nevnímam. V reprezentácii som sa strelecky nepresadil, ale za dorast som dal dva góly, čo mi hádam pomôže aj zajtra, pretože s poslednými výkonmi medzi dospelými som spokojný nebol,“ doplnil.

Srbská kovbojka

Ako sme spomínali, Dominik Kunca sa počas týždňa predstavil v drese reprezentačného výberu do 19 rokov proti Srbsku. V utorok naši futbalisti v Senci vyhrali 1:0, vo štvrtok remizovali 1:1. prvé stretnutie však bolo poriadnou kovbojkou. „Srbi hrali dosť zákerne, bolo tam viacero škaredých faulov a skoro každý z ich družstva videl žltú kartu. Ja som nastúpil len na posledných 19 minút a mal som šťastie, že ma netrafila žiadna ich kopačka. Oveľa zaujímavejšie to bolo po zápase, kedy chceli hostia z Balkánu zbiť našich rozhodcov a svoj hnev si neskôr uvoľnili na šatni v Senci, ktorú rozmlátili,“ spomína Dominik Kunca, ktorý v druhom zápase nastúpil už v základnej zostave. „Vo štvrtok už boli Srbi pokojní. Kvôli ich vyčíňaniu prišli do Senca ich poprední funkcionári a pred nimi si už nedovolili vystrájať,“ dodal Dominik Kunca.

Zdroj: denník KORZÁR