V nedeľu bude na čiare žena

2011-03-31 12:00:00

Odkedy MFK Zemplín Michalovce siedmu sezónu účinkuje v prvej futbalovej lige, len dvakrát bola súčasťou rozhodcovskej trojice na jeho stretnutí žena. Najprv to bolo 31. októbra 2004 v stretnutí 13. kola Michalovce - Zlaté Moravce (0:0) za účasti rozhodkyne Alexandry Ihringovej. A naposledy to bolo v utorok 3. mája 2005 v súboji 23. kola, na domácom derby zápase s Prešovom (2:0) a rozhodkyňou súboja bola opäť Alexandra Ihringová. V nedeľu si v Michalovciach rozhodcovský úbor opäť oblečie žena, pretože druhou asistentkou rozhodcu Miroslava Jašku na súboji 23. kola s Ružomberkom B, ktorý sa začína o 15.30 hod., bude Mária Súkeníková z Turian.

V nedeľu na stretnutí Michalovce - Ružomberok B bude asistentkou rozhodcu Mária Súkeníková z Turian.

Mária Súkeníková je na prvoligovej scéne nováčikom a patrí medzi špičkové asistentky na listine FIFA. Tam sa nachádza aj spomínaná Alexandra Ihringová, ktorá je už registrovaná ako Angličanka. Tej však jej dve vystúpenia v Michalovciach veľmi nevyšli. Prvý duel so Zlatými Moravcami pred vyše 3 000 divákmi skončil 0:0, ale diváci hromžili. Druhý súboj s Prešovom skončil michalovským víťazstvom, aj keď Ihringová vtedy v 62. minúte za stavu 1:0 vylúčila domáceho Ľuboša Horochoniča. No vtedajší tréner Tatrana Mikuláš Komanický priam penil a Ihringovej nevedel prísť na meno. Verme teda, že po šiestich rokoch budú v Michalovciach na ženu - rozhodkyňu spomínať v dobrom.

Zdroj: KORZÁR

Kedy naposledy v Michalovciach rozhodovala žena?

Utorok 3. 5. 2005, 23. kolo, 2004/2005: Michalovce - Prešov 2:0 (1:0)

GÓLY: 9. Mati (z 11 m), 72. Kozár. ŽK: S. Ďuriš, Belán, Uhľár, Šafranko, Horochonič - Macko, Pandurevič, Zlatohlavý, Gegič. ČK: 62. Horochonič. Pred 1150 divákmi rozhodovala IHRINGOVÁ.

MFK ZEMPLÍN: Belán - T. Opiela, Cifranič, Martin, Miloš Adam - Capík (45. Kročko), Ľ. Opiela, Horochonič, S. Ďuriš (90. Uhľár) - Šafranko, Mati (65. Kozár).

TATRAN: Stefanovič - Dzuríček (16. Macko), Kovalík, Zlatohlavý, Galík - Viazanko, Krejčík, Hanko (77. Jaworek), Gegič - R. Tomko (46. Pagor), Pandurevič.

Viac o tomto stretnutí sa dočítate tu. Viac o Márii Súkeníkovej, ktorá bude v nedeľu v Michalovciach, sa dočítate v spravodaji, ktorý si môžete zakúpiť pred súbojom s Ružomberkom B v pokladniach pred vstupom na štadión.