Kunca hral v divokom zápase so Srbskom

2011-03-29 12:00:00

Náš útočník Dominik Kunca bol v utorok 29. marca aktérom divokého priateľského stretnutia reprezentačných devätnástok Slovenska a Srbska v Senci, v ktorom naši mladíci vyhrali 1:O. Srbi, ktorí neprehrali už poriadne dávno, to psychicky neuniesli. Takmer každý z ich hráčov, čo vybehli na ihrisko, videl žltú kartu, po zápase hrozila inzultácia rozhodcovi Matúšovi a "pamiatka" po balkánskom temperamente ostala aj na poškodenej šatni NTC v Senci... Dominik Kunca do tohto stretnutia nastúpil z pozície náhradníka v 71. minúte, keď vystriedal Trnavčana Mikiniča.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov zvíťazili v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí na ihrisku NTC SFZ v Senci nad rovesníkmi zo Srbska tesne 1:0 (1:0). Jediný gól zápasu strelil v 34. minúte stredopoliar MŠK Žilina Michal Škvarka z pokutového kopu, keď bol predtým v šestnástke súpera po štandardnej situácii faulovaný stopér Ivan Hladík z FK Senica. Odvetný duel týchto dvoch súperov by sa mal uskutočniť vo štvrtok 31. marca o 11.00 h tiež na trávniku pri Slnečných jazerách. Pre zverencov trénera Pavla Peráčka sú tieto merania síl so Srbskom prípravou na II. fázu kvalifikácie ME 2011, záverečný turnaj bude v termíne 20. júla - 1. augusta v Rumunsku.
Mladí Slováci sa v rámci spomenutej II. kvalifikačnej fázy stretnú v 3. skupine v domácom prostredí v Senci a Veľkom
Bieli postupne s Gréckom (20. 5.), Bieloruskom (22. 5.) a Francúzskom (25. 5.), na kontinentálny šampionát do Rumunska postúpi iba víťaz.
Slovensko "19" - Srbsko "19" 1:0 (1:0) - hralo sa v NTC SFZ v Senci
Gól: 34. Škvarka (z pok. kopu), ŽK SR "19": 70. J. Bartek, 87. Hladík, rozhodovali: Matúš - Vindiš, Borsányi, 200
divákov.
Zostava SR "19": P. Le Giang - Vrablec (80. D. Bališ), Cibuľa, Hladík, J. Bartek - P. Jacko, Lásik (71. Gemzický) - Turčák (80. J. Dolný), Škvarka, Mikinič (71. Kunca) - T. Kubík (71. Kamenčík).
Pavol Peráček (tréner SR "19"): "Bol to náročný duel, po fyzickej i psychickej stránke. Mladí Srbi sú kvalitní futbalisti a dobre nás preverili. Z mojich zverencov musím pochváliť najmä brankára Le Gianga a stopérsku dvojicu Cibuľa - Hladík. Škvrnou zápasu bola mimoriadne tvrdá hra od súpera, to som snáď ešte nezažil. Našťastie, z chlapcov sa nikto vážnejšie nezranil. Zo srbského mužstva dnes videlo žltú kartu snáď dvanásť či trinásť futbalistov, teda takmer všetci, čo nastúpili. Svoju nervozitu po zápase prejavovali aj v šatni, spôsobili škody na zariadení. V tejto chvíli ani neviem, či sa štvrtkový odvetný duel vôbec uskutoční."
Zdroj: SFZ