MFK Zemplín fandil Iuvente

2011-03-29 12:00:00

Ako sme už spomínali, tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela a časť jeho mužstva si pondelňajší podvečer spestrila návštevou hádzanárskeho šlágra medzi najlepšími ženskými klubmi Slovenska a Česka, Iuventou Michalovce a Slaviou Praha, v ktorom sa po skvelom výkone domácich zrodilo ich víťazstvo 29:26 (15:13).

Už dobrú polhodinu pred začiatkom stretnutia sa na tribúne usadilo legionárske sexteto v zložení, Čech Jakub Hottek, Francúz Kevin Zonzon, Gruzínec Georgii Gamkrelidze, Srb Aleksandar Trninič, Juhoafričan Isaacs Waseem a Čech Jan Knobloch, ktorému robil spoločnosť aj jeho synček Honzík. Na opačnej strane sme zazreli aj stopéra Jána Marcina, nuž a tesne pred stretnutím dorazil aj tréner Vlastimil Petržela, ktorý si prestížny súboj v akcii s jeho „srdcovkou“ Slaviou Praha nemohol nechať ujsť. „Prišiel by som aj skôr, ale nemal som kde zaparkovať. Už pred zápasom som teda vedel, že to bude v hale poriadne natrieskané a nemýlil som sa,“ s úsmevom prezradil Vlastimil Petržela, ktorý sa ešte pred začiatkom hádzanárskeho šlágra stihol zvítať s trénerom pražskej Slavie Petrom Pínom. „Poznáme sa, sme priatelia. On sám ma vyhľadal, v rýchlosti sme si zaželali všetko dobré,“ doplnil náš tréner, ktorého uchvátila nádherná Chemkostav aréna a vyzdvihol aj skvelú atmosféru stretnutia. Aj keď podľa jeho slov by očakával, že toľko ľudí, v takom zápase a pri takomto priebehu bude viac povzbudzovať hlasivkami a nielen trúbkami. „Každopádne to bolo veľmi príjemné spestrenie. Návštevu zápasu vôbec neľutujem, bol som nadšený,“ nešetril chválou Vlastimil Petržela, ktorý v Michalovciach zvykne navštevovať aj stretnutia hokejistov Dukly.


Tréner Vlastimil Petržela pozorne sledoval atraktívny súboj medzi Iuventou a Slaviou.

Náš tréner osvedčil aj hádzanársky prehľad, vyzdvihol kolektívny výkon Michalovčaniek ako aj jednu výraznú individualitu. „Hráčky Slavie boli urastenejšie a presadzovali sa hlavne vďaka vtipným akciám, no Iuventa oveľa viac bojovala a bola na tom jasne lepšie fyzicky. Michalovské družstvo musí byť oveľa lepšie trénované, tie dievčatá šliapali ako motorové myši. Niečo neskutočné ako dokázali v obmedzenom počte odohrať v takom tempe celý zápas. Zvlášť musím vyzdvihnúť tú šikovnú Ukrajinku Bachyrievovú. Nech to nevyznie zle, ale svojim herným prejavom, rozumom i silou mi pripomínala skôr chlapa, čo je v tomto význame skôr pochvala. To dievča malo úžasné ťahy a práve vďaka nej boli domáce v ofenzíve úderné. Išiel som na nej oči nechať, veľmi sa mi páčil jej výkon, ale pochvalu si zaslúžia aj ostatné domáce hádzanárky,“ dodal Vlastimil Petržela s dôvetkom, že si praje, aby aj jeho zverenci takto bavili svojich divákov. Nuž, chlapci, už v nedeľu na to máte skvelú príležitosť.

 

Michalovskí futbalisti v hľadisku Chemkostav arény, zľava G. Gamkrelidze, J. Hottek a K. Zonzon.

Viac o zápase sa dočítate tu