Dorastenci vyhrali aj v Senici!

2011-03-22 12:00:00

Naši starší dorastenci zaznamenali famózny vstup do jarnej časti prvej ligy. Po piatkovom presvedčivom víťazstve v Ružomberku 5:2 triumfovali aj v utorňajšom súboji predohrávaného 30. kola v Senici, kde vyhrali 2:0 po góloch Jacka a Kuncu. Menej sa darilo našim mladším dorastencom, ktorí na Záhorí tesne prehrali. Naši mládežníci sa počas víkendu predstavia už aj doma, ich súperom bude v sobotu o 11.00 hod. Žilina. Súboj mladších dorastencov sa začína o 13.15 hod.

Starší dorast

Víťazstvo našich starších dorastencov je o to cennejšie, že ešte pred začiatkom jarnej časti sa nachádzali bezprostredne nad pásmom zostupu. Dva víťazné zábery v priebehu piatich dní ich však katapultovali na métu 24 bodov a čo je ešte zaujímavejšie - kým v deviatich jesenných stretnutiach vonku dali iba štyri góly, teraz vo dvoch už sedem! „Opäť musím celé družstvo pochváliť, pretože k nespornému futbalovému umeniu sme pridali kus srdca a vďaka enormnej bojovnosti sme dokázali zvíťaziť nad súperom, ktorý bol v tabuľke jednu priečku nad nami. Po tom, čo sme sa dostali do vedenia, sme mali v závere aj kus šťastie pri nebezpečnom závere v našom pokutovom území, ale našťastie hneď z následného brejku dokázal Kunca rozhodnúť,“ povedal tréner starších dorastencov Albert Rusnák, ktorý v Senici nesiahol ani k jednému striedaniu. „Čo ma trošku mrzí, bola hra domácich na hranici únosnosti. Ich agresivita v osobných súbojoch proti našim útočníkom Špilárovi a Kuncovi totiž bola dosť tvrdá. Napriek tomu sme to zvládli,“ spokojne dodal Albert Rusnák.

Štatistika

Senica - Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 35. Jacko, 90. Kunca.

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Hutaj, Žebik, Sochanič, Podhorín - Forgáč, Danko, Kovaľ, Jacko - Kunca Špilár.

Mladší dorast

Štatistika

Senica - Michalovce 1:0 (0:0)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, Šimko, Varga, Csorgo - Koscelnik, Turik, Kiss (72. Škultéty), Frantal (45. Mano) - Kolesár, Mesaroš (6é. Štofík) .