Ohlasy po našej prehre v Moldave

2011-03-21 12:00:00

Denník Šport priniesol v pondelok ohlasy trénerov Moldavy nad Bodvou a Michaloviec, ktoré zazneli po sobotňajšom stretnutí, v ktorom sme prehrali 0:2. Kým náš kormidelník Vlastimil Petržela zopakoval v podstate to, čo už na našej stránke odznelo, tréner domácich Karol Kisel uťal do živého.

V Moldave po víťaznom súboji už druhýkrát na jar sa po zápase mračili obaja tréneri. U michalovského Vlastimila Petrželu niet divu, veď jeho tím prvý raz po zimnej prestávke prehral. „Popravde, z môjho pohľadu sa mi zdala gólová situácia ako ofsajdová. Domáci ju využili a po úspešnej strele sa viac zamerali na ubránenie víťazstva. A na ťažkom teréne mali takto uľahčenú úlohu. Stačilo im brániť, nás do ničoho nepúšťali a hrať do plných v týchto podmienkach nebolo výhodou. Svojim hráčom nemôžem takmer nič vyčítať, i keď pomýšľať na bodový zisk bez streleného gólu je takmer beznádejné,“ predsa len pripustil určité negatívum na hre svojho tímu. Nezabudol však vyzdvihnúť výkon dvadsaťjedenročného Kevina Zonzona. „Bolo ho naozaj plné ihrisko a pod reflektormi jasne dominoval,“ uzavrel svoje myšlienky pred ďalekou cestou domov, ktorá ho po záverečnom hvizde čakala.
Zato v prípade trénera víťazov sa kŕč v tvári chápe ťažko, ale... Domáci kormidelník Karol Kisel prišiel do presscentra riadne vytočený: „To nie je normálne, aby som sa na bodových zápasoch môjho mužstva nemohol radovať z úspechu. Či po víťazstve pred týždňom s Dolným Kubínom, remíze v Senci pozitívne ohodnotenej i nezávislými pozorovateľmi za predvedený výkon, a aj teraz. Hráme s najúspešnejším tímom jari, ktorý nestratil ani bod, vydrieme víťazstvo a tam hore vládne furt nespokojnosť. Veď futbal má byť predovšetkým o radosti. Tú sme našim fanúšikom ponúkli, no... Ja neviem, ale strácam zmysel svojej práce. Možno sa na to vyspím, ale takto to ďalej naozaj nejde,“ mieril slová k svojim chlebodarcom. A pritom jeho zverenci dreli až do vysilenia a úspešná trefa Labuna v nastavenom čase bola pre nich naozajstným vykúpením. „Sme nováčikom, hrali sme proti výborne vyskladanému protivníkovi vedenom trénerským majstrom, ktoré hralo dobre a keď sme ho dokázali poraziť, to niečo znamená. Museli sme sa mu minimálne vyrovnať. To by mal uznať aj ten, čo možno do lopty ani nikdy nekopol,“ chrlil síru Karol Kisel, uvedomujúc si, že to môže znamenať aj jeho koniec pri Bodve. Uvidíme...

Zdroj:
denník Šport