Moldava stopla našu víťaznú sériu

2011-03-19 12:00:00

Futbalisti MFK Zemplín nedokázali v súboji 22. kola na ihrisku nováčika v Moldave nad Bodvou natiahnuť svoju víťaznú sériu v jarnej časti a po prehre 0:2 sa museli zmieriť so stratou bodov. V prvoligovej súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka a po nej sa MFK Zemplín predstaví doma v nedeľu 3. apríla, jeho súperom bude o 15.30 hod. rezerva Ružomberka.

Tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela opäť pristúpil k dvom zmenám v základnej zostave. Tentoraz ostal sedieť na lavičke Gruzínec Georgii Gamkrelidze, ktorého na hrote útoku nahradil Oliver Špilár, a nečakaná zmena nastala aj na stopérskom poste, kde sa namiesto zraneného Jána Marcina objavil Róbert Mižík. Kapitánsku pásku si preto na pravú ruku nastokol náš najlepší strelec Filip Serečin.

MFK Zemplín pôsobil v prvom polčase futbalovejším dojmom a určite mal vyššie držanie lopty, lenže futbal sa hrá na góly. Pod moldavskými reflektormi zahrmelo už v 9. minúte, po centri z pravej strany sa presadil strelou po zemi domáci Seidi - 1:0. MFK Zemplín si najväčšiu možnosť v prvom polčase vypracoval v 29. minúte. Z ľavej strany centroval Hottek, zakončoval Waseem a po jeho strele Špilár následne hlavou netrafil bránu. V 31. mal po rohovom kope opäť šancu Špilár, ale hlavou prinútil brankára Nováka vyškriabať loptu nad brvno.

Aj druhý polčas začali Michalovce herne lepšie, hru mali pod kontrolou a v 54. minúte po centri Zonzona minul loptu v dobrej pozícii Špilár. V 68. minúte zahrával priamy kop Serečin, ale jeho strela našla pripraveného brankára Nováka. O minútu neskôr mali rovnakú výhodu aj domáci a so strelou Majného si poradil náš gólman Brudňak. V 90. minúte stratil loptu v strede poľa Filip Serečin, do úniku sa dostal domáci Labun a prízemnou strelou k žrdi stanovil konečný výsledok.

Vlastimil Petržela (tréner Michaloviec): "V prvom rade chcem podotknúť, že bez gólu sa nedá vyhrať a preto sme aj vyšli naprázdno. Kľúčovou stratou pre nás bolo svalové zranenie kapitána Marcina, ktorý tesne pred zápasom oznámil, že nemôže nastúpiť, aj keď o jeho problémoch sme vedeli skôr a boli sme teda na to pripravení. Menej už naši stopéri Trninič a Mižík, ktorí si nesplnili svoje úlohy a domácim prakticky iba stačilo nakopávať lopty za našu obranu a už to horelo... Čo ma mrzí, je prvý gól domácich z asi metrového ofsajdu, ktorý de facto rozhodol. V závere sme hrali vabank, inkasovali aj druhýkrát a naša prehra bola spečatená."

Videorozhovor z tlačovky nájdete tu

Štatistika

MOLDAVA n/B. - MICHALOVCE 2:0 (1:0)

GÓLY: 9. Seidi, 90. Labun. ŽK: Kováč, Ckarodzija,  Kokanovič - Vanák, Mižík. ROZHODCA: Ježík - 2150 divákov.

FK BODVA: Novák - Poleť, Kováč, Kostoláni, Majný - Bališ (61. Timkovič), Hanták (69. Kokanovič), Ckarodzija, Labun - Liluašvili (75. Bačík), Seidi.

MFK ZEMPLÍN: Brudňak - Janek, Mižík, Trninič, Vanák - Waseem (57. Ruskovský), Zonzon, Hořava, Hottek (57. Kunca) - Serečin, Špilár (77. Gamkrelidze).

Zvyšné výsledky 22. kola, sobota o 15.00 hod.: Lučenec - Rimavská Sobota 2:2 (0:1), 15.30 hod.: Trenčín - Šaľa 2:1 (0:1), nedeľa o 10.30 hod.: Petržalka - SFM Senec 3:0 (1:0). Stretnutia Dolný Kubín - Ružomberok B a Púchov - Liptovský Mikuláš boli kvôli nepriaznivým terénom preložené na neskorší termín 30. marca 2011 o 15.00 hod.

Tabuľka

Najbližší program: 23. kolo (nedeľa 3. apríla 2011 o 15.30 hod.): Michalovce - Ružomberok B, 24. kolo (sobota 9. 4. 2011 o 15.30 hod.): Rimavská Sobota - Michalovce, 25. kolo (sobota 16. 4. 2011 o 16.00 hod.): Michalovce - Liptovský Mikuláš.