Chytať dnes má Jozef Brudňak

2011-03-19 12:00:00

Futbalisti MFK Zemplín dnes v Moldave nad Bodvou zavŕšia tzv. anglický týždeň, počas ktorého vyhrali v Lučenci 2:1 a doma zdolali Dolný Kubín 3:0. Na ihrisku prvoligového nováčika ich však nečaká ľahká šichta, pretože zverenci exmichalovského trénera Karola Kisela sú na vlastnom trávniku zatiaľ nezdolaní a lepší je doma už len vedúci Trenčín, ktorý nestratil ani bod, kým Moldava už dvakrát remizovala a po desiatich zápasoch na svojom útulnom štadióne má zatiaľ presvedčivé skóre 28:5...

Brankárska istota

Aj keď tréner Vlastimil Petržela zvykne meniť aj víťaznú zostavu a k dispozícii je už aj talentovaný brankár Bréda, dnes bude chytať Brudňak.

Klišé neuznáva

Vlastimil Petržela sa nedrží zásady, že víťazná zostava sa nemení. Po Púchove nechal v Lučenci sedieť Ruskovského a Kuncu, po Lučenci zase posadil na súboj s Dolným Kubínom Knoblocha. „Je to obyčajné klišé, ktoré som ja nikdy neuznával. Predsa každý súper je iný a vždy treba šiť taktiku individuálne, nie podľa toho, čo bolo minule. Napríklad Knoblocha som postavil v Lučenci preto, lebo je na rozdiel od Ruskovského bojovnejší a na tamojšom blate bol logicky platnejší. Pre Dolný Kubín som zase na pravý kraj potreboval rýchlonohého bežca, preto dostal šancu Waseem. Dal dva góly, čiže to malo logiku,“ odvetil Vlastimil Petržela, ktorý pred sezónou vyslovil názor, že brankárskou jednotkou bude mladučký Miloslav Bréda. Ten spočiatku chýbal kvôli reprezentačným povinnostiam v Taliansku. Už je však späť, ale medzitým sa solídne chytil medzi žrďami Jozef Brudňak. Kto teda bude dnes chytať? „Do brány pôjde Jožo,“ rezolútne vyhlásil tréner Petržela a ďalej to nerozvádzal. „Napriek tomu zmeny v zostave určite budú. Máme zdravotné problémy, ktoré nechcem verejne rozvádzať, ale isté je, že aj keď nerád, budem musieť základnú jedenástku meniť,“ doplnil tréner MFK Zemplín V. Petržela.

Ako oslávi meniny?

Dnes je v kalendári Jozefa a presne takto sa volá brankár, ktorý chytal v prvých troch kolách. Keď sme ho včera oslovili, ešte nevedel, čo krátko predtým vyhlásil tréner Petržela. „Spomedzi prvých troch zápasov som si najviac zachytal doma s Dolným Kubínom. Aj Púchov tu mal šance, ale netriafal bránu. V Lučenci to bolo skôr o štandardných situáciách, ale až teraz som mohol aj čosi predviesť. A či budem dnes chytať? Neviem. Ak áno, poteším sa, keď nie, budem držať palce Milošovi. Prvoradý je úspech mužstva, nie to, kto je z nás dvoch v bráne,“ skromne povedal Jozef Brudňak a my mu dnes držíme palce, aby ostalo pri fakte, že na jar dostal zatiaľ iba jeden gól.

Zdroj: KORZÁR