Waseem - prvý slovenský Juhoafričan

2011-03-18 12:00:00

V mienkotvornom denníku Šport sa v rámci ozvien stredajšieho 21. kola prvej ligy autori pristavili aj pri gólovom debute nášho stredopoliara Isaacsa Waseema a venovali mu rubriku "Prihrané do uličky". Meno nášho legionára sa navyše objavilo aj v tradičnej Zostave kola.

Prvý slovenský Juhoafričan

(Prihrané do uličky)

Isaacs Waseem, 21-ročný stredopoliar, korunoval svoj debut v michalovskom drese dvoma gólmi, ďalšia strela tesne minula šibenicu a po krásnej hlavičke mu rozhodca odmával ofsajd. Na Zemplín prišiel na začiatku tohto roka na odporúčanie bývalého trénera Košíc, Trnavy a Ružomberka Jozefa Vukušiča, ktorý s ním spolupracoval v FC Kapské Mesto. Tvrdil, že... „V tom chlapčiskovi drieme veľký talent...“ V prvých dvoch kolách sedel na lavičke náhradníkov. „Máme troch hráčov na post pravého stredopoliara. Proti Púchovu hral od začiatku Ruskovský a v Lučenci Knobloch. Keďže u jedného mi chýbalo viac odvahy a druhému väčšia futbalovosť, dal som šancu Waseemovi, ktorý ma nesklamal,“ poznamenal tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela. „Chcel som dokázať, že som neprešiel pol sveta kvôli tomu, aby som vysedával na lavičke... Som rád, že som dostal možnosť ukázať, čo je vo mne a pomohol som mužstvu k víťazstvu. Verím, že som nepovedal posledné slovo,“ tvrdil historicky prvý Juhoafričan na súpiske slovenského klubu.


Úspešná premiéra Isaacsa Waseema neostala bez patričnej mediálnej odozvy.

Michalovských priaznivcov zaujal aj druhý hráč čiernej pleti, Francúz Zonzon. „Kevin mal na tribúne dámsku návštevu z Francúzska. Chcel sa ukázať. Ten beťár nás síce presviedča, že je to len sesternica, ale my veľmi dobre vieme, že ona je preňho niečo viac...,“ dodal s úsmevom Petržela. V Michalovciach panuje dobrá nálada. MFK Zemplín predbehol počas troch jarných kôl päť súperov a postúpil na druhé miesto za nedostihnuteľný Trenčín. 

Zdroj: denník Šport