Parádny Waseemov debut

2011-03-16 12:00:00

Aj do tretice si pripísali víťazstvo. Michalovskí futbalisti si včera doma poradili aj s Dolným Kubínom, nad ktorým vyhrali hladko 3:0, vďaka čomu dosiahli v treťom jarnom kole už tretí jarný triumf. Navyše vďaka zaváhaniu Petržalky v Šali sa už zverenci trénera Vlastimila Petrželu prebojovali na druhé miesto tabuľky! Ostanú na nej minimálne do soboty, keď ich čaká prestížne východniarske derby pod reflektormi na ihrisku nováčika prvej ligy v Moldave nad Bodvou.

MFK ZEMPLÍN OPÄŤ VYHRAL A JE UŽ DRUHÝ!

Michalovskí futbalisti vyhrali aj tretí jarný zápas, včera zdolali doma Dolný Kubín. Juhoafrický krídelník Waseem mohol  zaznamenať aj hetrik.


Lopta od špičky Isaacsa Waseema putuje do kubínskej siete. Michalovce sa práve ujali vedenia.

Skvelá premiéra

„It was great“, čiže bolo to skvelé, týmito slovami bezprostredne po skončení stretnutia s Dolným Kubínom zhodnotil svoj premiérový zápas v michalovskom drese juhoafrický stredopoliar Isaacs Waseem. Niet sa čo čudovať, veď vo svojom prvom zápase vo farbách MFK Zemplín strelil hneď dva góly. Vďaka tomu sa tento 21-ročný Juhoafričan, ktorému nik nepovie inak ako „Simo“, stal v šesťročnej prvoligovej histórii michalovského klubu iba siedmim hráčom, ktorému sa podarilo skórovať hneď pri svojej premiére. „Keďže v prvých dvoch jarných kolách som iba zohrieval lavičku, veľmi som neveril, že dnes nastúpim v základnej zostave. Navyše na tento post máme v kádri ďalších dvoch kvalitných hráčov, ktorí dostali predtým prednosť. Tréner mi však povedal, že dnes pôjdem od začiatku ja a dodal, aby som dal gól. Vyšlo to a som veľmi šťastný,“ prezradil s úsmevom Issacs Waseem.


Gólová oslava druhého Waseemovho zásahu. Na "koníka" si vyskočil Francúz Kevin Zonzon.

Vďačný hlavne za šancu

Čiperný Juhoafričan bavil publikum svojimi parádami a nebyť smoly, mohol sa stať absolútnym hrdinom. V 42. minúte presvišťala jeho jedovka tesne okolo šibenice a v 80. minúte mu rozhodcovia neuznali gól po tesnom postavení mimo hry. „Mohlo to byť ešte krajšie, ale ja som vďačný vôbec za to, že som sa dostal aspoň na ihrisko. Veľmi si vážim túto šancu, preto som chcel mužstvu pomôcť. Myslím, že vďaka dvom gólom sa to podarilo,“ skromne priznal prvý Juhoafričan na slovenských trávnikoch a k svojim dvom presným zásahom dodal. „Pri prvom ma perfektne našiel centrom „Kubo“ (Hottek), bol som tiesnený obrancom, ale napriek tomu sa mi podarilo trafiť loptu. Pri druhom sme kopali roh, loptu som poriadne ani nevidel, no spadla mi rovno na nohu a odtiaľ putovala do siete,“ dodal Isaacs Waseem.

Zdroj: KORZÁR