Sninskému to proti našim sype

2011-03-13 12:00:00

Hneď prvý zápas na novom pôsobisku si odkrútil proti materskému klubu, za ktorý naposledy aj hrával. Hoci sa mu päť minút pred záverom podarilo vyrovnať na 1:1, jeho tím napokon vyšiel bodovo naprázdno. Reč je o Dušanovi Sninskom, ktorý po nedávnom príchode do LAFC práve z MFK Zemplín hneď dokázal skórovať do michalovskej siete. Lučenec aj napriek tomu prehral 1:2.

Dušan Sninský naposledy za Michalovce nastúpil v 11. kole doma proti Moldave nad Bodvou (3:0). Odvtedy futbal poriadne nehral, až v sobotu. „Bolo to na mojom výkone cítiť, ale o to viac som sa snažil odvďačiť lučeneckým funkcionárom, že si na mňa spomenuli a že mi dali ešte šancu. V samotnom stretnutí som necítil potrebu nikomu nič dokazovať, chcel som hrať najlepšie ako viem. Či sa mi to podarilo, nech povedia iní. Mrzí ma však to, že sme nezískali ani bod,“ povedal Dušan Sninský po sobotňajšom zápase, pričom práve on mohol byť domácim hrdinom, keď v 85. minúte vyrovnával na 1:1. Málo platné, posledné slovo patrilo mužovi stretnutia Filipovi Serečinovi, ktorý striedajúcemu Kuncovi pripravil víťazný úder ako na tácke. „O Filipových kvalitách sme vedeli, celý týždeň sme sa naňho pripravovali a napokon on urobil oba góly, ktoré rozhodli. Myslím si, že keď sa nám už podarilo vyrovnať, mali sme hrať na istotu a nehrnúť sa zbytočne dopredu. Veď druhý gól hostí padol po našom rohovom kope a následnom protiútoku, ktorý Filip už lepšie zrealizovať nemohol...,“ priznal urastený matador, ktorý v drese Lučenca nastúpil na hrote útoku a vo vzdušných súbojoch robil našej obrane nemalé problémy. Napokon aj jeho gól padol hlavou. „Z pravej strany sme mali výhodu štandardnej situácie, Kulík dobre zacentroval, Ziemba to asi podbehol a zo šiestich metrov už nebol pre mňa problém skórovať. Škoda, že sme to neudržali...“


Lopta smeruje ponad Petra Ziembu na hlavu Dušana Sninského, ktorý následne vyrovnal na 1:1

Dodajme, že Dušanovi Sninskému sa proti materským Michalovciam strelecky darí. Aj naposledy, keď proti MFK Zemplín nastúpil v drese súpera, dokázal skórovať. Bolo to v máji 2008 a Sninský v trebišovských farbách prispel k nečakanej výhre Slavoja v Michalovciach, čím takmer poslal náš klub do druhej ligy. Hostia vtedy zvíťazili aj napriek tomu, že domáci vyhrali na strely 14:3 a na rohové kopy 12:2... Napokon do druhej ligy spadol práve Trebišov a je paradoxné, že vtedy po remíze 2:2 v poslednom kole poslal Sninského a spol. o poschodie nižšie práve Lučenec...


Dušan Sninský (vpravo) sa raduje z gólu v sieti MFK Zemplín

Utorok 20. 5. 2008, 32. kolo ročník 2007/2008

Michalovce - Trebišov 1:2 (0:1)

Góly: 73. Viskup - 10. SNINSKÝ, 56. Gašpar. ŽK: Šuster - E. Lukáč, Gašpar, Petričko, Jeníček. Rozhodca: Fajčík - 650 divákov.

MFK ZEMPLÍN: Hrdina - Čavojský (60. Ruskovský), Lauko, Vajda, Gerich - Uhľár, Hreško, Kovalík (78. Humeník), Viskup - Šuster, T. Sloboda (56. Kunca).

SLAVOJ: Ferenc - Hoffman, Petričko, Jeníček, A. Devečka - Jenei, SNINSKÝ (84. Škácha), Tomovčík (80. Capko), E. Lukáč - Gašpar (90. Bajus), Aľušík.