Dnes s cieľom potvrdiť domácu výhru

2011-03-11 12:00:00

Michalovský stredopoliar Pavol Ruskovský sa teší na to, ako sa dnes predstaví až proti šestici svojich bývalých spoluhráčov. MFK Zemplín dnes o 14.30 hod. čaká súboj 20. kola na ihrisku Lučenca. Viac v článku z denníka KORZÁR.

Hoci má len 26 rokov, je služobne najstarším hráčom MFK Zemplín a v súčasnosti si už v michalovskom A-mužstve odkrúca ôsmu sezónu, ktorú prerušili iba krátke hosťovania v rokoch 2004 a 2005 vo vtedy treťoligových celkoch Humenného a Trebišova. Pavol Ruskovský je rád, že hrá doma a teší ho aj to, že po intenzívnych zmenách v kádri si v ňom napriek silnej konkurencii udržal miesto. Ba čo viac, hráva v základnej zostave. „Chcem sa za to poďakovať trénerovi Petrželovi, že mi dal čas a nechal ma na ihrisku ukázať, čo vo mne je. Jeho dôveru chcem splácať kvalitnými výkonmi,“ prezradil tento michalovský odchovanec.

Zvláštny zápas
Keďže Pavol Ruskovský si v MFK Zemplín pamätá ešte aj dávne treťoligové časy, je pochopiteľné, že mal tú česť so všetkými šiestimi hráčmi Lučenca, ktorí skôr či neskôr obliekali v minulosti michalovský dres. Pripomeňme, že ide o Dušana Sninského, Jána Vajdu, Tomáša Opielu, Mateuzsa Pyrku, Romana Čavojského a Jána Leška. Trénoval ho aj súčasný kormidelník LAFC Jozef Škrlík. „Všetkých poznám, so všetkými som hrával a je zaujímavé, že v prípade všetkých týchto šiestich hráčov ide o defenzívne typy, pričom ja som ladený presne opačne. Narazíme teda na seba, ale ja sa na to teším,“ priznal Pavol Ruskovským, ktorý si uvedomuje, že aj z tohto pohľadu to bude špecifický súboj. Veď na Michalovce sa chce každý vytiahnuť, tobôž Lučenec, kde sa to bývalými hráčmi MFK Zemplín len tak hemží. „Našim cieľom je potvrdiť domácu výhru s Púchovom. Verím, že naša kvalita sa prejaví a my sa budeme po zápase tešiť,“ dodal Pavol Ruskovský, ktorý má v tejto sezóne na konte zatiaľ tri góly a v spomínanom súboji proti Púchovu sa prezentoval asistenciou na druhý gól Jakuba Hotteka.

Zdroj: KORZAR