Pikantný súboj v Lučenci

2011-03-11 12:00:00

Našich futbalistov čaká v sobotu súboj druhého jarného kola na ihrisku Lučenca, ktorý sa predstaví takmer kompletne v novom zložení a navyše s viacerými novými hráčmi, medzi ktorými nechýba ani šestica bývalých futbalistov MFK Zemplín na čele s trénerom Jozefom Škrlíkom. Viac v článku z denníka KORZÁR.

EXMICHALOVČANIA PROTI MFK ZEMPLÍN

Šesť bývalých hráčov Michaloviec nastúpi zajtra už v drese LAFC. Tréner Jozef Škrlík favorizuje hostí zo Zemplína, aj keď si doma želá víťazný jarný štart.

To tu ešte nebolo! Kto je farma a kto áčko? Zajtrajší prvoligový súboj medzi Lučencom a Michalovcami v sebe skrýva zaujímavý náboj. Lučenec, ktorý už v jesennej časti mal na súpiske troch bývalých hráčov MFK Zemplín Labuna, Čavojského a Gašpara plus trénera Škrlíka, aktuálne tieto počty ešte zdvojnásobil. LAFC si počas zimnej prestávky z Michaloviec stiahol oboch jesenných kapitánov MFK Zemplín, Dušana Sninského a Tomáša Opielu, plus ďalších dvoch futbalistov z defenzívy, Jána Vajdu a poľského legionára Mateusza Pyrku. Dres MFK Zemplín navyše v minulosti obliekali aj spomínaný Roman Čavojský a vranovský odchovanec Ján Leško, ktorý prišiel na hosťovanie z Nitry. To je šesť hráčov s michalovskou minulosťou a tréner Jozef Škrlík, ktorý MFK Zemplín viedol už trikrát (naposledy v apríli 2008). A to ešte nerátame trojicu bývalých hráčov Trebišova, českého stopéra Jeníčka a bratskú dvojicu krídelných stredopoliarov Lukáčovcov. Je to paradox, pretože v drese stredoslovenského Lučenca nastúpi viac Zemplínčanov ako v klube, ktorý sídli v centre tohto regiónu.   

Miroslav Paulovčák takto naposledy rozhodol o tesnom domácom víťazstve nad Lučencom

Ambiciózna neznáma

Tréner Lučenca Jozef Škrlík sa cíti ako na železničnej stanici, veď od chvíle, keď do Lučenca pred rokom prišiel, mu ostal v kádri jediný hráč - brankár Mário Michalík! „Ak rátam jesennú časť tohto ročníka, tak teraz mám v kádri iba piatich hráčov, ktorí začali túto sezónu - okrem brankára Michalíka aj Čavojského, Jeníčka a Lukáčovcov. Počas zimy k nám prišlo až pätnásť nových hráčov. Kvôli známym problémom sme so zimnou prípravou začali až 10. februára a táto záverečná podoba kádra je spolu iba čosi vyše týždňa... Sami nevieme, ako to zajtra dopadne, ale chceli by sme v prvom jarnom zápase doma vyhrať. Pravda, favoritom sú Michalovce,“ prezradil tréner Jozef Škrlík, ktorý nevidel úvodný jarný duel MFK Zemplín s Púchovom. Radšej dal prednosť súboju Rimavská Sobota - Petržalka (1:0). „Hoci som Michalovce trénoval až trikrát a v doterajšej kariére som na lavičke MFK Zemplín strávil najviac času, terajší káder je aj pre mňa neznáma. Trénoval som iba trojicu Ruskovský, Gamkrelidze a Mižík, predtým aj Marcina. Niektorých hráčov síce poznám, ale teraz prišlo veľa nových zo zahraničia. Michalovce sú však právom na treťom mieste tabuľky a medzi trojicu najlepších patria aj po stránke zabezpečenia. Je to ambiciózny klub, ktorý za posledné roky výrazne napredoval a prejavuje sa to na všetkých frontoch. Pre nás to bude ťažký súper, jasný favorit zajtrajšieho stretnutia,“ vyhlásil Jozef Škrlík, ktorý ako tréner Lučenca hral proti Michalovciam už dvakrát. Takto pred rokom nad nimi doma vyhral 3:0, počas lanskej jesene však na pôde MFK Zemplín gólom Paulovčáka tesne prehral.

Pohľad na časť štadióna v Lučenci

O teréne

Kľúčovým faktorom zajtrajšieho stretnutia môže byť terén, o čom sa MFK Zemplín presvedčil aj naposledy doma s Púchovom, keď na kašovitom ihrisku mal po prestávke problémy tvoriť. „U nás je plocha skôr zmrznutá. Črtá sa však oteplenie a hádam do začiatku zápasu terén povolí. Nech už bude akýkoľvek, pre oboch bude rovnaký. Pre nás to bude prvý jarný zápas, keďže naposledy sme v Dolnom Kubíne nehrali. Tunajší ľudia sú plní očakávania, takisto sa teší naše nové vedenie klubu. Verím, že budeme úspešní, i keď to isté majú určite naplánované aj v Michalovciach,“ dodal Jozef Škrlík.

Zdroj: KORZÁR