Ján Marcin nečakaným kapitánom

2011-03-07 12:00:00

Ešte skôr než sa začal sobotňajší zápas s Púchovom, ostali mnohí fanúšikovia prekvapení. S kapitánskou páskou totiž Michalovce viedol Ján Marcin. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby do mužstva nepribudol na poslednú chvíľu. Nuž, sme zisťovali, ako sa spomínaná páska na jeho pravačke objavila.

Hneď na úvod treba povedať, že v Michalovciach to nie je prvýkrát, čo čerstvá posila dostala okamžite kapitánske povinnosti. To isté sa pošťastilo na začiatku sezóny 2008/2009 ľavému obrancovi Petrovi Krakovskému. Ten prišiel iba týždeň pred štartom majstrovskej súťaže z rakúskeho Kapfenbergu, jeho štart sa podarilo vybaviť tesne pred prvým súbojom v Lučenci, kde naši prehrali 2:3. Ján Marcin mal lepší štart, MFK Zemplín vyhral nad Púchovom 3:0. „Aj ja som bol z toho prekvapený, že mi tréner zveril kapitánsku pásku, ale jeho rozhodnutie som rešpektoval,“ podotkol michalovský stopér, ktorý poodokryl aj súvislosti, vďaka ktorým sa stal šéfom mužstva. „Tréner Petržela určil štyroch hráčov, okrem mňa aj Ivana Janeka, Miša Vanáka a Filipa Serečina. Potom rozdal lístočky a mužstvo si malo spomedzi nás štyroch zvoliť kapitána. Ja som napríklad volil Miša Vanáka, ktorý mal napokon s Ivanom Janekom najviac hlasov. Ja som ich mal najmenej, a tak tréner povedal, že aby sa tí dvaja nehádali, tak pásku dostanem ja. Odôvodnil to tým, že mám spomedzi všetkých najviac štartov v Corgoň lige a že som navyše aj domáci,“  vysvetlil Ján Marcin.

Vlastimil Petržela sa zaujímavo rozhodol aj pred štartom jesennej časti, vtedy vyhral v šatni voľby brankár Peter Pillár. Lenže ten nemá počas zápasov taký akčný rádius ako hráči v poli, preto vedením mužstva poveril Dušana Sninského. Toho po ôsmom kole nahradil Tomáš Opiela. Mimochodom, títo dvaja sa v sobotu predstavia proti nášmu klubu už v drese Lučenca...

Ak už sme pri Jánovi Marcinovi, pozreli sme sa na to, kedy naposledy nastúpil v Michalovciach. V drese MFK Zemplín to bolo 12. júna 2005 vo víťaznom súboji proti už vypadávajúcej Kremničke a bolo to v 29. kolo. O rok neskôr bolo opäť na programe 29. kolo a Marcin už na pôdu materského klubu prišiel ako hráč Senca. A znovu sa tešil, remíza 1:1 totiž jeho klubu stačila na potvrdenie postupu do Corgoň ligy...     

Posledný Marcinov zápas za Michalovce doma
Sobota 12. 6. 2005, 29. kolo: Michalovce - Kremnička 5:1 (3:0)
Góly: 4. a 6. Šafranko, 20. a 58. Kozár, 75. Kročko - 90. Kollár. Rozhodoval: Sedlák. ŽK: Hurík (Kremnička), 800 divákov.
ŠK ZEMPLÍN: Belán (22. M. Žofčák) - T. Opiela, MARCIN, Cifranič, Mil. Adam - Uhľár (75. L. Opiela), Horochonič (46. Ruskovský), Tomovčík, Kročko - Šafranko, Kozár.
ŠK: Juračka - Kuric, Hurík, Sokol, Snitka - Ondrička, Vavrík, Kuzma, Pavlík - Murín, Haviar.

Posledný Marcinov zápas v Michalovciach vôbec
Streda 24. 5. 2006, 29. kolo: Michalovce - Senec 1:1 (1:0)
Góly: 1. Jevľanov - 81. Takáč. ŽK: L. Janič, Meliš, Bačík, Horochonič - Marcin, Anane Pecha. ČK: 35. Anane (Senec). Pred 652 divákmi rozhodoval Chmura.
MFK ZEMPLÍN: Belán - Meliš, Juhás, Marec, Uhľár - Bačík (63. Ruskovský), Jevľanov, Horochonič, Hreško (61. Marčenko), L. Janič - Aľušík.
FC: Slovenčiak - Angelovič, Matič, MARCIN, Pecha - Papaj, Rožník, Guldan, Mougfire - Anane, Takáč.