Ešte jeden návrat k zápasu s Hradcom Králové

2011-02-16 12:00:00

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou úvodné stretnutie v rámci svojho herného sústredenia v českom športovom stredisku v Nymburku. Cestou tam zdolali v Luhačoviciach druholigový Zlín 2:1 gólmi Serečina a Gamkrelidzeho. Včera sa stretli s nováčikom Gambrinus ligy FC Hradec Králové, ktorému podľahli po vyrovnanom priebehu 2:3. úspešnými strelcami MFK Zemplín boli český stredopoliar Jan Knobloch a Filip Serečin. Druhý súboj na prírodnej tráve v Nymburku čaká Michalovce v sobotu, o 11.00 hod. bude ich súperom líder druhej českej ligy Dukla Praha. Viac v článku z denníka Korzár.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou úvodné stretnutie v rámci svojho herného sústredenia v českom športovom stredisku v Nymburku. Cestou tam zdolali v Luhačoviciach druholigový Zlín 2:1 gólmi Serečina a Gamkrelidzeho. Včera sa stretli s nováčikom Gambrinus ligy FC Hradec Králové, ktorému podľahli po vyrovnanom priebehu 2:3. úspešnými strelcami MFK Zemplín boli český stredopoliar Jan Knobloch a Filip Serečin. Druhý súboj na prírodnej tráve v Nymburku čaká Michalovce v sobotu, o 11.00 hod. bude ich súperom líder druhej českej ligy Dukla Praha.

Michalovce nastúpili bez rešpektu i na súboj s Hradom Králové. „Votroci“ sa počas víkendu vrátili zo sústredenia v tureckej Antalyi a na budúci týždeň ich čaká jarná majstrovská premiéra. „Ujali sme sa vedenia po peknej akcii Serečina, ktorého strelu dorazil Knobloch. Hneď o dve minúty bolo vyrovnané, ale na obraze hry sa nič nezmenilo. Po prestávke sme na ihrisko poslali nových hráčov, začali sme kopiť chyby a súper sa dvoma gólmi v priebehu šiestich minút ujal dokonca až dvojgólového vedenia. Gól Serečina v závere korigoval našu prehru, napriek tomu sa nemáme za čo hanbiť. Súper bol kvalitatívne na výške a výborne nás preveril,“ referoval z Nymburku asistent trénera František Šturma, ktorý zvlášť vyzdvihol výkon mladučkého brankára Brédu. Ten mužstvo podržal pri viacerých šanciach súpera. „Na sústredení sme veľmi spokojní. Konečne sme sa predstavili na prírodnej tráve, máme k dispozícii všetko na špičkovej úrovni, či už je to strava, ubytovanie, regenerácia i tréningové podmienky,“ dodal František Šturma.

Vo včerajšom dueli proti Hradcu Králové sa v zostave MFK Zemplín objavil v druhom polčase český ľavonohý stredopoliar Jakub Hottek. Dvadsaťsedemročný stredopoliar sa k Michalovciam pripojil v pondelok a po jednom absolvovanom tréningu už nastúpil včera na zápas. Jakub Hottek, odchovanec Slavie Praha, naposledy hrával za cyperskú Ayia Napu, predtým obliekal dresy Viktórie Žižkov, Blšian, škótskeho Livingstonu i slovenskej Nitry. Podľa toho, ako sa prejaví, sa rozhodne, či sa stane posilou MFK Zemplín.

Hradec Králové - Michalovce 3:2 (1:1)
Góly: 30. Janoušek, 61. Karal, 67. Pokorný - 28. Knobloch, 86. Serečin. Rozhodovali: Jeník - Nehasil, Voborník. Diváci: 40.
FC HK (1. polčas): Lindr - Fischer, Pávek, Chleboun, Poděbradský - Dvořák, Janoušek, Klapka, Zelený - Černý, Mišinský.
FC HK (2. polčas): Zich - Wozniak, Němeček, Kasálek, Hečko - Karal, Pokorný, Hochmeister, Voltr - Jandík, Štěpán.
MFK ZEMPLÍN: Bréda - Janek, Trninič (46. Ziemba), Hruška, Vanák - Ruskovský (46. Wasseem), Zonzon (46. Jakubčo), Hořava, Knobloch (46. Hottek) - Kunca (60. Špilár), Serečin.

Zdroj: KORZÁR