Brazílčan Bernardo v MFK Zemplín skončil

2011-02-09 12:00:00

Vedenie michalovského klubu podpísalo zmluvu so Srbom Trniničom, dohodlo sa aj s Knoblochom, ostávajú tiež Hořava, Wasseem a Ziemba.

Vedenie michalovského klubu podpísalo zmluvu so Srbom Trniničom, dohodlo sa aj s Knoblochom, ostávajú tiež Hořava, Wasseem a Ziemba.



Futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce majú za sebou už sedem prípravných súbojov (tri výhry, tri prehry a jedna remíza) a počas tohto obdobia sa tvorí aj káder. O tom, aké zmeny nastali, prípadne k akým ešte príde, sme zisťovali včera.

 

Brazílčan Mariano Bernardo naposledy za Michalovce nastúpil minulú nedeľu doma proti Humennému. Aj keď sa vtedy blysol hetrikom v priebehu štrnástich minút, viac si už dres MFK Zemplín neoblečie. „Mal prehnané požiadavky a keďže bol u nás na hosťovaní z Prešova len do konca januára, rozhodli sme sa nerokovať o jeho predĺžení. Nedohodli sme sa a naše cesty sa preto rozišli,“ informoval predseda predstavenstva MFK Zemplín, a.s., Igor Šoltinský. Dodajme, že podobným prípadom bol v súvislosti s ukončením hosťovania aj stopér Ziemba. Ten by však mal ostať. „Aj on mal spočiatku vysoké požiadavky, ale napokon zľavil a dohodli sme sa. Preto by mal u nás hrávať aj v jarnej odvete,“ doplnil.

 

Jasnejšie je aj v otázkach príchodov. Od začiatku zimnej prípravy pribudlo do kádra viacero hráčov, preto nás zaujímalo, aké má s nimi vedenie klubu plány. „So srbským stopérom Aleksandrom Trniničom, naposledy hráčom prvoligového Čukarički Belehrad, sme už podpísali zmluvu do konca roka 2012. Dohodli sme sa aj s českým stredopoliarom Janom Knoblochom a ostať by mal aj ďalší český hráč do stredu poľa Tomáš Hořava zo Sigmy Olomouc. To isté platí aj o juhoafrickom krídelníkovi Isaacovi Wasseemovi,“ informoval Igor Šoltinský. My dodajme, že v sobotňajšom súboji proti Bardejovu (1:2) sa v zostave MFK Zemplín objavil aj 18-ročný srbský útočník Pero Rukelj. „Je to hráč, ktorý môže ešte polroka hrať za dorast, ide o mládežníckeho reprezentanta Srbska, ktorého si ešte určite vyskúšame,“ dodal na záver I. Šoltinský.

 

zdroj: www.korzar.sk