Na Zemplíne súboj dvoch posledných tímov

2015-10-24 12:00:00

Po týždni sa v metropole Zemplína opäť odohrá dôležitý ligový duel tímov zo spodných priečok tabuľky.

Predposledný hostí posledného alebo najslabší útok (13 gólov) privíta najhoršiu obranu (28). Aj tak by sme mohli charakterizovať súboj tímov z dna tabuľky. Michalovčania si naposledy vylepšili náladu po víťazstve nad Skalicou 3:1. Dnes by na tento duel radi nadviazali. "Nečaká nás jednoduchý zápas. Podbrezová taktiež potrebuje body. Myslím si, že nás čaká veľmi húževnatý súper. Bolo by pekné, keby sme nadviazali na minulotýždňový zápas. Urobíme všetko pre to, aby body zostali doma," povedal tréner MFK Zemplín František Šturma.

Hrozba pokuty za spackaný pohárový duel v Rohožníku je stále aktuálna. Rovnako tak i preriedenie kádra. "Vo štvrtok som sa rozprával s vedením klubu. Pokuty sú stále na pretrase dňa. Veľa bude závisieť od zápasu s Podbrezovou. Od neho sa všetko bude odvíjať. Zmeny v kádri nenastali, ale tiež je to otvorená otázka. Pravdepodobne v nej bude jasno po nedeli," konštatoval František Šturma.

Podbrezovčanov čaká štvrtý duel na ihrisku súpera po sebe. "Teším sa na tento zápas. Do súboja pôjdeme s určitou pokorou. Vieme, že domáci sú na vlastnom ihrisku silným mužstvom, my urobíme všetko pre to, aby sme im čo najviac sťažili ich pozíciu," podotkol kormidelník ŽP Šport Marek Fabuľa. Zemplínčania sa v posledných piatich kolách objavili vždy pred televiznými kamerami. Horehronci tak môžu mať svojho súpera podrobne zmapovaného. "O Michalovčanoch vieme dosť. Aj televízne zápasy nám niečo ukázali a prezradili. Sami sme zvedaví, ako priamo na ihrisku zúročíme tieto poznatky," dodal Marek Fabuľa.

MOTÍV ZÁPASU

Stačí pohľad na tabuľku a je jasné, o čo budú oba tímy bojovať. Michalovce sa v uplynulom kole odpútali z posledného miesta a len veľmi neradi by naň po víkende znova klesli. Podbrezovčania však majú presne opačnú motiváciu.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Regáli, Hamuľak (zranenie)

Podbrezová: Almaský (zranenie)