Keď Danko skóruje, Michalovce vyhrávajú

2015-10-20 12:00:00

Proti Skalici sa presadil hneď dvakrát, so štyrmi gólmi je najlepším strelcom tímu. Verí, že sa mu bude dariť aj naďalej.

V metropole Zemplína bol v nedeľu dôvod na radosť. Michalovskí futbalisti po mesiaci opäť okúsili chuť víťazstva, keď druhýkrát dokázali naplno zabodovať na vlastnom štadióne. V nováčikovskom prvoligovom súboji porazili Skalicu 3:1 (1:1) a poskočili v tabuľke na jedenástu priečku. Nedeľňajšie víťazstvo bolo doteraz najvyšším michalovským medzi slovenskou elitou, navyše sa žlto-modrým prvýkrát podarilo prvýkrát zaznamenať tri presné zásahy v jednom dueli.

Pracuje na sebe

Leví podiel na triumfe v dôležitom zápase s tabuľkovým susedom, na ktorého sa bodovo dotiahli, mal odchovanec klubu Stanislav Danko. Krátko po prestávke v priebehu štyroch minút dvakrát rozvlnil sieť Záhorákov a Michalovce ušli súperovi na rozdiel dvoch gólov. „Nespomínam si na to, kedy som dal v takom krátkom čase dva góly, asi to bude prvýkrát,“ rozhovoril sa Danko, ktorého góly prinášajú Zemplínčanom drahocenné body. Zakaždým totiž keď skóroval, so spoluhráčmi sa radoval z víťazstva. Po jednom góle dal Zlatým Moravciam a Trnave, dva Skalici. „Teší ma, že gólmi pomáham tímu, najdôležitejšie však je, že nám to aj prináša body, lebo ak by som skóroval a my by sme prehrali, moje góly by boli zbytočné,“ skromne konštatoval so štyrmi trefmi najlepší strelec MFK Zemplín v aktuálnej sezóne, ktorý má momentálne výbornú formu a je veľkou oporou mužstva. „Snažím sa na sebe pracovať a dúfam, že góly budem strieľať aj naďalej.“

Ustrážili Lietavu

„Šesťbodový“ súboj žlto-modrí nezačali najlepšie, v úvodných minútach boli v ofenzíve aktívnejší Skaličania, ktorí sa po Ulrichovom zásahu tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry ujali vedenia. Našťastie domáci bleskovo odpovedali gólom Samuela Bayóna z pokutového kopu. „Vedeli sme, čo nás čaká, že to nebude ľahký zápas, lebo bodovať potrebovali aj hostia. Vyrovnávajúci gól nás povzbudil, začali sme si viac veriť. Cez prestávku sme si v šatni hovorili, že ešte nič nie je stratené, nedávali sme hlavy dole a vyplatilo sa. Dali sme dva góly a dotiahli súboj do víťazného konca,“ hovoril stále iba 21-ročný stredopoliar s výbornou kopacou technikou a na margo tímu zo Záhoria poznamenal: „Snažili sa hrať hlavne na vysokého útočníka Lietavu, ktorý im vpredu sklepával lopty. My sme ho však vzadu výborne ubránili.“ Zverenci kormidelníka Františka Šturmu prvý dôležitý zápas zvládli, ďalší ich čaká v sobotu znova na domácom trávniku s Podbrezovou, ktorá uzatvára prvoligový pelotón. Rodák z Pozdišoviec verí, že uspejú aj proti „železiarom“. „Výhra nad Skalicou nám určite zdvihne sebavedomie,“ zakončil debatu Danko.

Zdroj: denník Korzár