Šturma na lavičke, Skaličania pred kamerami

2015-10-18 12:00:00

Netradične v nedeľu o 14. hodine sa v metropole Zemplína odohrá nováčikovský súboj medzi Michalovcami a Skalicou.

Trojtýždňový trest už trénerovi Františkovi Šturmovi vypršal a konečne si bude môcť sadnúť na lavičku MFK Zemplín. Príde oblečený do gala? (Smiech). "Teším sa, že sa vraciam na lavičku, ale nerobím z toho žiadnu vedu. Môj realizačný tím zvládol toto obdobie veľmi dobre a nenastal žiadny komunikačný problém. Všetci sa tešíme na domáce prostredie a chceme pozvať čo najviac fanúšikov na tento dôležitý duel," burcoval michalovských priaznivcov František Šturma.

Michalovčania ťahajú sériu prehier proti trom najlepším tímom tabuľky. Navyše si urobili blamáž v pohári, keď ich vyradil treťoligový Rohožník. "Stanú sa aj horšie veci. Samozrejme, je to hanba a mrzí nás vypadnutie. Nemôžeme však toto sklamanie prenášať na ligové zápasy. S hráčmi sme si dôrazne vysvetlili toto zaváhanie. Musíme naň zabudnúť a pozerať sa dopredu. Pevne verím, že chlapci to budú chcieť odčiniť proti Skalici," dodal český kouč. Pre Zemplínčanov prichádza dôležitá fáza jesene, keď sa stretnú s tromi najbližšími súpermi v tabuľke. Po Skalici hostia doma Podbrezovú a cestujú do Zlatých Moraviec.

Výprava Skalice pricestovala na východ Slovenska v sobotu a ubytovala sa neďaleko štadióna v hoteli Mousson. Na Zemplín prichádza v plnej sile a s veľkým odhodlaním. MFK začal sezónu výborne, keď vyhral úvodné dva duely, no odvtedy takmer tri mesiace čaká na trojbodový zisk. "V posledných desiatich kolách sme ani raz nevyhrali. Našu situáciu sme si rozoberali v kabíne. Hráči i tréneri vedia, o čo ide v súboji nováčikov. Hráčsky káder i realizačný tím má plnú dôveru vedenia klubu. Pevne veríme, že už sa výsledkovo chytíme a naskočíme na víťaznú vlnu," povedal manažér klubu Roman Čavojský.

MOTÍV ZÁPASU

Ten je svojím spôsobom na oboch stranách. V domácom tíme sa po trojzápasovom treste vracia na lavičku tréner František Šturma. Skaličania majú dôvod na menšiu slávnosť, lebo sa po prvý raz v najvyššej súťaži predstavia pred televíznymi kamerami, takže sa budú chcieť ukázať v čo najlepšom svetle.

CHÝBAJÚ

Michalovce: nikto

Skalica: nikto