Zaknihovali sme druhú domácu prehru

2016-11-19 21:11:20

Prvoligoví futbalisti michalovského MFK Zemplín druhýkrát v tejto sezóne vyšli na domácom trávniku naprázdno. Po lídrovi zo Žiliny nestačili ani na druhý tím tabuľky Podbrezovú, ktorej v súboji 16. kola podľahli 1:3, pričom už do prestávky prehrávali trojgólovým rozdielom.

Železiari, ktorí v doterajšom priebehu súťaže inkasovali iba sedem gólov, mali výborný vstup do zápasu, keď už v 5. minúte sa tešili z otváracieho zásahu. Po dlhom autovom vhadzovaní Djordjeviča sa presadil mládežnícky reprezentant Slovenska Šafranko - 0:1. Domáci odpovedali nepresnou strelou Mensaha a hlavičkou Kuncu, ktorý po centri Koscelníka takisto nenamieril presne. V 26. minúte udreli hostia druhýkrát: Sipľakovu rozohrávku zachytil Šafranko, ktorý loptu posunul Breznaníkovi a ten krížnou strelou upravil na 0:2. Vzápätí mal kontaktný gól na kopačke Qose, ktorý sa prekľučkoval až do šestnástky ŽP Šport, avšak zakončil iba do Kuciaka. V 36. minúte zasadila Podbrezová žlto-modrým aj tretí úder, keď gól ako cez kopirák zaznamenal jej kapitán Breznaník, ktorý presnou krížnou strelou k žrdi druhýkrát prekonal Kiru. Do kabín sa tak išlo s pre domácich hrozivým skóre 0:3...

https://www.youtube.com/watch?v=Inp2A5nwtGk&feature=youtu.be

Do druhého polčasu nastúpili Michalovčania s dvoma zmenami, keď skúsených Žofčáka so Sedlákom nahradili Grič a Kushta. Korektúry v zostave domácim pomohli. Už v 50. minúte mohli znížiť, keď Kotora odcentroval na Kuncu, ktorý netrafil odkrytú bránu. Zemplínčania s pribúdajúcimi minútami zvyšovali aktivitu, a to im v 69. minúte prinieslo ovocie v podobe gólu na 1:3, o ktorý sa po peknej kombinačnej akcii postaral Kunca. "Šoltisovcov" gól ešte viac nakopol a súpera zatlačili na jeho polovicu. V 73. minúte mohol pridať druhý gól Kunca, Kuciak však výborne zasiahol. Podbrezovský gólman vyriešil aj nebezpečný rohový kop Danka. Domáci tvorca hry krátko na to vypálil vysoko nad bránu. V 87. minúte zlyhal Kunca v ďalšej tutovke, keď poslal loptu ponad brvno. Michalovciam už druhý gól dopriaty nebol, a tak päťzápasovú domácu sériu vo Fortuna lige zakončili prehrou 1:3.

https://www.youtube.com/watch?v=fLDFIvepz5c&feature=youtu.be

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:3 (0:3)

Góly: 69. D. Kunca - 5. P. Šafranko, 26. a 36. Breznaník.

ŽK: 78. Breznaník, 89. Migaľa (obaja Podbrezová).

Rozhodovali: Ježík - Balko, Pozor; 1562 divákov.

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Koscelník, Podhorin, Sipľak, Qose - T. Sedlák (46. Grič) - I. Žofčák (46. Kushta), S. Danko, Mensah, Ivan Kotora (80. M. Regáli) - D. Kunca.

ŽP ŠPORT: M. Kuciak - M. Turňa, P. Vajda, Krivák, Djordjevič - Kupčík - Bernadina (53. M. Viazanko), K. Kuzma (79. M. Kochan), Podio, Breznaník (86. Migaľa) - P. Šafranko.

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 22. novembra o 15.30 hod.: Michalovce - Nitra (5. kolo SC)

Sobota 26. novembra o 17.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)

Nedeľa 4. decembra o 17.30 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)