Doma druhýkrát bez bodového zisku

2016-11-21 12:36:26

Domáce hradby Michalovčanov druhýkrát v tejto sezóne padli. Futbalisti od Laborca nestačili v súboji 16. kola Fortuna ligy pred očami vlastných fanúšikov na najpríjemnejšie prekvapenie doterajšieho priebehu súťaže Podbrezovú, ktorej po zbabranom úvodnom dejstve hry podľahli 1:3. „Železiari“ opäť raz potvrdili, že to na Zemplínčanov vedia. Výbornú bilanciu s nimi mali na druholigovej úrovni a udržali si ju aj na tej najvyššej. V piatom vzájomnom súboji medzi elitou dosiahli so žlto-modrými štvrté víťazstvo.

Prvý gól ich nalomil

Michalovské plány zabodovať dostali trhliny už v 5. minúte, kedy sa presadil mládežnícky reprezentant Slovenska Pavol Šafranko. A keď potom pridal dva góly ako cez kopirák kapitán ŽP Šport Michal Breznaník, bolo definitívne po nádejach Zemplínčanov. „Spravili sme tri hlúpe a úplne zbytočné chyby, neviem, či to bolo kvôli terénu alebo čím, a pykali sme za to. Vedeli sme, že Podbrezová je mimoriadne efektívna a dokáže využiť každú šancu. A my sme jej ponúkli hneď tri,“ povzdychol si pravý obranca MFK Zemplín Martin Koscelník, ktorý sa po odpykaní jednozápasového trestu za červenú kartu vrátil do michalovskej zostavy. Úvodný zásah hostí poriadne zamával psychikou zverencov trénera Antona Šoltisa. „Rýchly gól na domácom trávniku nalomí každé mužstvo. Fanúšikovia čakali, že začneme aktívnejšie a skóre otvoríme my, ale opak bol pravdou. Po druhom a treťom góle sa nám hralo ešte ťažšie,“ tvrdil futbalista pochádzajúci z Humenného.

Zradila ich efektivita

Žlto-modrí sa ani za hrozivo vyzerajúceho skóre nepoddali a v druhom polčase zdvihli hlavy. Oživenie priniesli hneď dve polčasové zmeny, keď Jakub Grič a Kristjan Kustha nahradili Igora Žofčáka a Tomáša Sedláka. „Stále sme to skúšali centrovanými loptami a podarilo sa nám streliť aj gól. Vypracovali sme si dostatok šancí, nielen v druhom polčase, ale aj v prvom, ale zradila nás efektivita. Keby sme ich všetky premenili, mohli sme ten zápas aj otočiť,“ hovoril Martin Koscelník. Michalovská séria domácich duelov v lige sa tak skončila s bilanciou dve výhry, dve remízy a jedna prehra. „Nejaké bodové straty mrzia, ale celkovo to nie je najhoršie. Tieto zápasy sú už za nami, treba sa pozerať dopredu. Najbližšie sa pokúsime zabodovať na pôde Dunajskej Stredy.“ Ešte pred vystúpením na Žitnom ostrove čaká MFK Zemplín osemfinálový súboj v Slovnaft Cupe, v ktorom v utorok o 15.30 hod. doma privítajú druholigovú Nitru. „Chceme prepísať klubovú históriu, lebo Michalovce ešte nikdy neboli v pohári medzi najlepšou osmičkou. Verím, že tento zápas zvládneme a postúpime ďalej,“ zaželal si Martin Koscelník.

Zdroj: korzar.sk