Za výhrou ich poženie vidina štvrťfinále

2016-11-22 09:48:39

Futbalisti michalovského MFK Zemplín môžu dnes pripísať klubovú históriu. Ak sa im podarí doma zdolať Nitru, premiérovo sa prebojujú medzi najlepšiu osmičku v Slovnaft Cupe (SC). Zaujímavosťou je, že žlto-modrí sa v pohári na vlastnom štadióne predstavia po vyše dvoch rokoch. Predošlých šesť zápasov totiž odohrali na súperovom ihrisku.

Tri strely, tri góly

Kým druholigista spod Zobora sa na pohár naladil víťazne po domácom triumfe nad Sereďou (2:1), Zemplínčania vo Fortuna lige ťahali za kratší koniec s Podbrezovou (1:3). Po necelých dvoch mesiacoch dostal medzi troma žrďami šancu Matúš Kira, ktorý však už v prvom polčase trikrát lovil loptu zo siete. „Na zápas som sa tešil, cítil som sa dobre, ale súper trafil počas celého duelu tri razy do priestoru brány a dal tri góly. Veľmi to zamrzelo, aj sebavedomie išlo trošku dole. Sú však aj také zápasy, s naším trénerom Martinom Raškom sme si tieto situácie rozobrali. Ktovie, možno by aj iný brankár trikrát inkasoval, možno nie. Ťažko sa mi o tom hovorí,“ už vyrovnaným hlasom riekol Kira, ktorý by v michalovskej svätyni nemal chýbať ani dnes.

Silné individuality

Prelaďme však späť na pohárovú nôtu. „Šoltisovci“ v tomto ročníku SC postupne vyradili Vrbové (2:0), Patu (6:0) a Nový Život (3:0). Stále si držia čistý štít, ale dnes o 15.30 hod. budú mať dočinenia so zatiaľ najsilnejším súperom. „Nitre sa v lige celkom darí, v mužstve má silné individuality na čele s útočníkom Filipom Balajom, ktorý dáva góly. Na súpera sme sa zodpovedne pripravovali, dúfam, že budeme úspešní,“ konštatoval rodák z Kolonice. O motiváciu majú Michalovčania postarané - pohárové štvrťfinále, v ktorom by narazili na Liptovský Hrádok, je pre nich veľké lákadlo. „Pohár hráme konečne doma, preto verím, že fanúšikovia nás prídu povzbudiť. Bude to náročný súboj, terén opäť nebude ideálny. Nechcem, aby to znelo ako výhovorka, ale na takom ihrisku sa hrá veľmi ťažko. Chceme však vyhrať,“ dodal Kira.

Zdroj: korzar.sk