V pohári sme si doma poradili s Nitrou

2016-11-22 19:38:08

Historický postup je realitou! Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v zápase 5. kola Slovnaft Cupu na vlastnom trávniku zdolali účastníka druhej ligy Západ Nitru po tuhom boji 3:2 (1:2) a prebojovali sa medzi osmičku najlepších tímov tejto súťaže. V pohárovom štvrťfinále zverenci lodivoda Antona Šoltisa pocestujú na pôdu lídra tretej ligy Stred do Liptovského Hrádku. Termín zápasu je predbežne stanovený na 7. marca 2017.

V bojovnom stretnutí mal počas celých deväťdesiatich minút prevahu účastník Fortuna ligy. K prvému streleckému pokusu sa žlto-modrí dostali v 11. minúte, kedy zakončoval Danko, ale s jeho pokusom si brankár Stránský hravo poradil. O čosi neskôr na dobrý Koscelníkov center hlavou nedočiahol Kushta a vzápätí po Šimčákovej prihrávke Danko vystrelil len tesne vedľa. V 25. minúte sa domáci ocitli v obrovskej šanci, konkrétne Kushta, ktorého strelu po Dankovom priťuknutí odvrátil z bránkovej čiary jeden z nitrianskych zadákov. Krátko po uplynutí polhodiny hry sa domáci konečne dočkali, keď na konci peknej rýchlej kontry bol Albánec Kushta - 1:0. Favorit sa však z vedenia tešil iba veľmi krátko. Už o dve minúty po priamom kope Fábryho vyrovnal mladý hlavou kanonier Balaj - 1:1. Nitrania po góle ožili, v 41. minúte nebezpečne strieľal Fábry, ale mimo brány. Avšak v posledných sekundách prvého dejstva tento hráč opäť dobre zahral štandardku, domáci loptu neupratali do bezpečia a Šimončič prestrelil Kiru - 1:2.

https://www.youtube.com/watch?v=w0Aq56mAKaI&feature=youtu.be

Celý druhý polčas sa niesol v znamení veľkého tlaku domáceho mužstva. Druholigista sa ešte viac stiahol do defenzívy a vyčkával na brejky. Zemplínčania obliehali pokutové územie hosťujúceho tímu, ale dlho sa nevedeli dostať do väčšej šance. V 70. minúte Kushta po priamom kope Danka mieril vedľa, avšak krátko nato si tento útočník všetko vynahradil po prihrávke nového muža na ihrisku Regáliho, keď vyrovnal na 2:2. Dominancia "šoltisovcov" pokračovala, domáci púšťali hostí na svoju polovicu len sporadicky. V 75. minúte po krásnej akcii vypálil spoza šestnástky Grič a jeho bomba skončila na brvne nitrianskej svätyne. Rodák z Lipian sa však stal hrdinom MFK Zemplín. V 82. minúte sa dostal k lopte po priamom kope Danka a poslal ju nechytateľne do siete - 3:2! V závere mohol prikrášliť michalovské víťazstvo Mensah, ktorého pekná strela skončila tesne vedľa šibenice.

https://www.youtube.com/watch?v=2d4TyIiqTAw&feature=youtu.be

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 3:2 (1:2)

Góly: 31. a 73. Kushta, 82. Grič - 33. Balaj, 45. Šimončič.

ŽK: 90. M. Kira - 77. Charizopulos.

Rozhodovali: Straka - Jenčura, Mihalík; 452 divákov.

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Koscelník, Podhorin, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák (65. M. Regáli), S. Danko, Mensah, D. Kunca (88. Ivan Kotora) - Kushta (86. Tereshchenko).

FC: Stránský - Kuník, Šimončič, Križan, Šurnovský - Kotrík, Charizopulos - Ivančík (78. Ďurek), A. Fábry (68. M. Oravec), Valenta (56. Shejbal) - Balaj.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. novembra o 17.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)

Nedeľa 4. decembra o 17.30 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Nedeľa 11. decembra o 15.20 hod.: Žilina - Michalovce (19. kolo)