Na Žitnom ostrove najtesnejšia porážka

2016-11-26 20:09:01

Futbalisti michalovského MFK Zemplín neuspeli v súboji 17. kola Fortuna ligy na trávniku Dunajskej Stredy, kde prehrali najtesnejším rozdielom 1:2 (1:1). Jediný gól mužstva od Laborca zaznamenal Jakub Grič.

V Dunajskej Strede sa opäť hralo pred skvelou kulisou, domáci fanúšikovia neustále hnali svojich dopredu. Od začiatku sa hral medzišestnástkový futbal s minimom šancí. Hráči DAC prvýkrát pohrozili  v 10. minúte, kedy Štepanovského nebezpečný center vyškriabal spod brvna Kira. Michalovčania vzápätí odpovedali nepresnou strelou Danka. V 17. minúte musel Kira zasahovať opäť, keď si bez väčších problémov poradil s pokusom Živkoviča. O štyri minúty nato Sarr dlhým nákopom za obranu našiel nabiehajúceho Štepanovského, ktorý hlavou zakončil do pripraveného Kiru. Na druhej strane pohrozil Grič, ale gól z toho nebol. Ten však padol už v 26. minúte, keď po súboji Sipľaka s Vidom nariadil rozhodca Smolák pokutový kop, ktorý premenil Sarr - 1:0. Odpoveď hostí však bola bleskurýchla: Z veľkej diaľky napriahol Grič a hoci si na jeho strelu Slávik siahol, skončila za jeho chrbtom - 1:1. Do konca polčasu sa už nič podstatné na ihrisku neudialo, a tak sa išlo do kabín za nerozhodného stavu.

https://www.youtube.com/watch?v=5Q_OFetdRr4

Aj po zmene strán boli aktívnejší domáci futbalisti a hneď v úvode pohrozili strelou striedajúceho Ľuptáka, s ktorou si poradil Kira. Ešte viac ožili po vylúčení Lazarusa, ktorý musel ihrisko opustiť po druhom žltom napomínaní. Mužstvo zo Žitného ostrova sa usadilo na polovici Michaloviec, ale tí hrali v defenzíve veľmi dobre a domácich do vyložených šancí nepúšťali. Zemplínčanom však postupne dochádzali sily a DAC sa dostal už aj do šancí. V 77. minúte strieľaný center Živkoviča skončil na žrdi. O minútu nato však už tribúny burácali: Štepanovský center našiel hlavu Vidu, ktorý prekonal Kiru - 2:1. MFK Zemplín hrajúci v netradičných ružových dresoch v závere zariskovali a aj v oslabení sa pokúsili o vyrovnanie. Ofenzívu oživil striedajúci Regáli, ale "šoltisovci" si už do konca nedokázali vypracovať žiadnu gólovú príležitosť. V záverečných sekundách hry mohol prikrášliť domáce víťazstvo Živkovič, ale z dobrej pozície minul odkrytú bránu hostí.

Hlasy trénerov:

Csaba László, tréner DAC: "Súper bol defenzívne dobre organizovaný. V druhom polčase sme zmenili organizáciu hry, po červenej karte som svojich hráčov nabádal, aby boli pokojní. Je to dôležité a druhé víťazstvo po sebe. Bol to ťažší zápas, ako proti Trenčínu, ale dôležité je víťazstvo."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Rozdelil by som to na dve fázy, pred a po vylúčení. Do vylúčenia sme hrali dobrý zápas, bol som spokojný. Nemali sme veľa šancí, ale ani súper. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany do protiútokov. Po vylúčení sme sa dostali pod tlak a súper sa dostal do vedenia. Súper dal dva góly a vyhral."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 26. Sarr (11 m), 78. Vida - 28. Grič.

ŽK: 68. Ljubičič - 3. Lazarus, 26. Sipľak.

ČK: 57. Lazarus (Michalovce).

Rozhodovali: Smolák - Vorel, Lieskovský; 4630 divákov.

FC DAC 1904: M. Slávik - Živkovič, Kwin (38. Ľ. Michalík), Huk, Štepanovský - Ljubičič - Vida, Simon, Kontár, R. Černák (46. B. Ľupták) - Sarr (89. A. Mészáros).

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Koscelník, Lazarus, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák (81. M. Regáli), S. Danko, Mensah (59. Podhorin), D. Kunca - Kushta (67. Ivan Kotora).

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 4. decembra o 17.30 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Nedeľa 11. decembra o 15.20 hod.: Žilina - Michalovce (19. kolo)