Zvíťazil zdravý rozum

2016-12-05 09:43:27

Metropola Zemplína zostala cez víkend bez ligového futbalu. Netradične v nedeľu, kvôli televíznemu prenosu, sa mal uskutočniť súboj 18. kola Fortuna ligy medzi Michalovcami a Ružomberkom. Napokon sa neodohral, pretože rozhodca Jozef Pavlík vyhodnotil stav hracej plochy ako nespôsobilý. Náhradný termín duelu zatiaľ nie je známy, isté je však jedno – dohrávať sa bude až na jar.

Zamrznuté ihrisko

Štvrtkové výdatné sneženie malo za následok, že michalovský trávnik sa odel do bielej periny, ale kluboví činovníci do poslednej chvíle robili všetko pre to, aby svoj posledný domáci súboj v tomto kalendárnom roku odohrali. V sobotu z ihriska odpratali sneh, ale bolo im to málo platné. V deň zápasu o 17.25 hod. Jozef Pavlík vyriekol definitívny ortieľ. „Stretnutie sa neodohrá z dôvodu nespôsobilej hracej plochy,“ skonštatoval arbiter z Bratislavy a dodal: „Ihrisko je celé zľadovatelé a bolo by ohrozené zdravie hráčov. Chvíľu sme ešte uvažovali, že sa zápas odohrá, my aj oba tímy absolvovali rozcvičku. Druhá strana ihriska (pri tribúne od Laborca, pozn. red.) bola v lepšom stave, ale vzhľadom k tomu, že mrzne a padá hmla, a nie sú ani predpoklady, že by sa počasie zlepšilo, rozhodli sme sa takto.“ Jozef Pavlík tak v nedeľu vyniesol jediný verdikt, v danej chvíli najsprávnejší.

Ohrozené zdravie hráčov

Hoci ružomberská cesta do Michaloviec bola márna, s odložením stretnutia súhlasili. „Zvíťazil zdravý rozum, lebo ihrisko je zamrznuté a tvrdé ako betón. Zdravie hráčov by bolo výrazne ohrozené. Je dostatok termínov, keby môžeme zápas dohrať, nebolo by dobré siliť to. Futbal by sa mal hrať pre divákov a na takom teréne, na ktorom by sa od prvej minúty hráči neobávali o svoje zdravie,“ uviedol kormidelník MFK Ružomberok Norbert Hrnčár. V podobnom duchu sa vyjadril aj lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis: „Rozhodca to posúdil dobre, bolo ohrozené zdravie hráčov. Terén je zamrznutý, preto jeho rozhodnutie kvitujem. Odohráme to v inom termíne, predovšetkým na lepšom teréne a v lepšom počasí. Potom príde aj viac divákov.“ Na Zemplínčanov tak čaká už iba záverečný duel jesene na trávniku MŠK Žilina, jasného lídra súťaže.

Zdroj: korzar.sk