Stanovisko MFK k preloženiu zápasu

2016-12-05 16:42:24

Vážení fanúšikovia!

V nedeľu 4.decembra 2016 sa o 17:30 hod. mal odohrať zápas 18.kola našej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy. Vo štvrtok 1.12. napadlo na Zemplíne 10 centimetrov snehu. V sobotu sa na brigáde, ktorej sa zúčastnilo viac ako 15 ľudí podarilo odstrániť všetok sneh z hracej plochy. Zo soboty na nedeľu však boli v Michalovciach mínusové teploty, ktoré sa podpísali pod to, že trávnik a vrchná časť podkladu zmrzla. V Michalovciach sme doteraz mali výnimku na vyhrievaný trávnik. Ten by sa mal robiť v rámci rekonštrukcie štadióna v prvom kvartáli budúceho roku.

Počas nedele to vyzeralo celkom nádejne, slnko svietilo, bolo nad nulou. Časť trávnika pod náporom slnečných lúčov trochu zmäkla, ale podstatná časť, na ktorú nesvietilo slnko ostala zamrznutá. Chlapci vybehli na rozcvičku v domnienke, že sa im podarí svojou energiou aspoň trochu roztopiť zmrznutý trávnik. Nepodarilo sa. Podklad bol natoľko stvrdnutý, že nedovoľoval, aby sa kopačky zaborili do hliny, a namiesto kontrolovaných pohybov, sa hráči kĺzali ako na ľade. Hlavný rozhodca Pavlík so svojimi asistentmi, sa po celý čas trvania rozcvičky pohybovali po ihrisku, a hľadali dôvody prečo nezrušiť zápas, ktorý mal byť vysielaný aj v televízii.  Rozhodnutie padlo iba 15 minút pred zápasom. Nakoniec sa po zrelom zvážení celej situácie a rozhovore s trénermi, rozhodli zápas preložiť na iný termín. Bezpečnosť futbalistov je na prvom mieste a za týchto podmienok by bolo ohrozené zdravie hráčov, preto je to najrozumnejšie riešenie. Zhodli sa všetci.

Rozhodnutie ležalo len na hlavnom arbitrovi, ktorý sa rozhodol duel odložiť len 15 minút pred výkopom. Mrzí nás to o to viac, že počas zápasu mala prebiehať zbierka na pomoc zdravotne a telesne postihnutým v rámci Mikulášskeho kola, spoločne s ostatnými klubmi Fortuna ligy. Počas polčasovej prestávky sme chceli tiež odovzdať ceny vylosovaným výhercom, ktorí si zakúpili "Zvýhodnené balíčky" na posledných 5 zápasov jesene. Tiež nám to nevyšlo. Výhercovia si môžu ceny vyzdvihnúť na sekretariáte klubu počas úradných hodín do konca tohto týždňa. Čo sa týka vstupeniek, ktoré ste si zakúpili v rámci "Zvýhodnených balíčkov" tak tieto zostávajú v platnosti pre iný termín tohto zápasu.

Ospravedlňujeme sa všetkým fanúšikom, ktorí aj za nepriaznivého počasia merali cestu z ďaleka i z blízka, a prišli podporiť svoj Zemplín. Veríme, že preložený zápas bude mať o to kvalitnejšie podmienky, a uvidíme o to väčšiu drámu, ako to už na Zemplíne býva zvykom. Ďakujeme za podporu a pochopenie.

Spolu sme Zemplín! Vylosovali sme tieto čísla Zlosovateľných kupónov, ktoré vyhrávajú hodnotné ceny: 1.cena - dres Adidas s podpismi hráčov Zemplína - 000199 2.cena - lopta Adidas s podpismi hráčov Zemplína - 000178 3.cena - 5 x 2 permanentky na jarnú časť sezóny 2016/2017 - 000123, 000054, 000038, 000067, 000042