Po zahanbujúcej prehre budú lietať pokuty

2015-10-16 12:00:00

Michalovce zostali na štíte treťoligistu, nezvládli penaltový rozstrel. Niektorí hráči si už asi nezahrajú.

Nečakaná pohárová stopka pre prvoligových futbalistov Michaloviec. Nováčik najvyššej súťaže sa v stredu postaral o nemilé prekvapenie, keď nestačil na treťoligový Rohožník. V záhoráckej obci s necelými štyrmi tisíckami obyvateľov prehral po penaltovom rozstrele 3:5, keď v riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 1:1. Z atraktívneho derby s VSS Košice, s ktorým by sa Zemplínčania v prípade postupu stretli v 5. kole Slovnaft Cupu na vlastnej pôde, tak nebude nič...

Niektorí nato nemajú

Hoci mali žlto-modrí v Rohožníku veľkú prevahu, dokázali z nej vyťažiť iba jediný gól, ktorý stačil iba na remízu, lebo domáci z jedinej šance dokázali skórovať. „Hrali sme na dvoch útočníkov, ale v prvom polčase sme sa vpredu vôbec nepresadili. Po zmene strán našu hru oživil Danko, ale veľké sklamanie pre mňa bol Kunca. Čakali sme, že prinesie kvalitu, čo sa však nestalo. V koncovke sme boli nemohúcni a v penaltovej lotérii nám šťastie neprialo, domáci premenili všetkých päť pokusov, za nás zaváhal Caballero, piaty Hamuľak sa už k jedenástke ani nedostal,“ povedal tréner MFK Zemplín František Šturma, ktorý dal priestor hráčom, ktorí v posledných ligových zápasoch nehrávali. „Chceli sme vidieť, či naše rozhodnutia, ktoré my tréneri robíme, že v majstrovských dueloch hrajú iní hráči, sú správne. A ukázalo sa, že sú, lebo sú hráči, ktorí nato športovo nemajú alebo momentálne je ich výkonnosť nižšia,“ podotkol český lodivod.

Ospravedlnenie fanúšikom

Stredajšia zahanbujúca prehra u treťoligistu nenechala chladnou vedenie michalovského klubu, ktoré sa rozhodlo konať. „Hráčom aj realizačnému tímu budú udelené pokuty v minimálne takej výške, aké boli naše náklady na účinkovanie v Slovnaft Cupe,“ vyjadril sa pre náš denník predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský a pokračoval: „Vyzerá to tak, že niektorí hráči si už michalovský dres neoblečú. Ktorí to budú, zatiaľ konkretizovať nebudem. A ak nedopadne dobre ani nedeľňajší zápas so Skalicou, pristúpime ešte k tvrdším postihom.“ Hráčska kabína sa za výbuch v Rohožníku fanúšikom ospravedlňuje. „Veľmi nás to mrzí, chceli sme postúpiť. Vieme, že diváci sa na súboj s Košicami veľmi tešili. Aj keď sme mali dostatok šancí na skórovanie, dali sme len jeden gól a v rozstrele sme to nezvládli. Verím, že sa fanúšikom revanšujeme v nedeľu so Skalicou a potešíme ich víťazstvom a dobrým výkonom,“ dodal v mene celého kolektívu Oliver Podhorin, ktorý bol kapitánom michalovského mužstva v Rohožníku.

Zdroj: denník Korzár