Žofčák zostáva, Mensah otázny

2017-01-19 22:04:23

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Minuloročný nováčik z Michaloviec remizoval v úvodnom prípravnom zápase zimnej prípravy s druholigovým Bardejovom 1:1. V žlto-modrom drese sa objavilo viacero mladíkov zo staršieho dorastu, ako i dvaja defenzívni hráči, ktorí sú v klube na skúške. Stopér Peter Kavka a estónsky reprezentant Hindrek Ojamaa.

Kto nemá zmluvu, nebude hrať

"Keďže kvôli snehovej kalamite nám odpadol dvojzápas v Maďarsku, tak proti Bardejovu to bol náš prvý prípravný duel. Hráči sa snažili plniť to, čo sme si povedali. Hralo sa na ťažkom teréne, za ťažkého počasia, no splnilo to efekt. Chceli sme, aby si chlapci zahrali schuti, aby hrali dôrazne, agresívne, aby sa tlačili do zakončenia. Musíme zapracovať na efektivite. Mali sme dve, tri gólové príležitosti, ktoré sme ale nepremenili. Z celkového hľadiska ale stretnutie splnilo to, čo sme chceli. Pokračujeme ďalej," zhodnotil kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Prekvapila absencia množstva hráčov, ktorí boli doposiaľ oporami Zemplínčanov. V akcii neboli Mensah, Kunca, Koscelník, Pérez ani Vernon. Útočníka Filipa Serečina, ktorý je v klube na skúške, vyradilo menšie zranenie.

"Na skúške sú Kavka a Ojamaa, sú v rokovaní s vedením. Máme viacero hráčov, ktorým v lete končia zmluvy, preto dnes nehrali. Nastavili sme jednotnú politiku. Chceme, aby hráči predĺžili zmluvy, prakticky na rok a pol odteraz. Aby sme vedeli, že s nimi môžeme počítať. Zatiaľ sa tak nestalo, preto proti Bardejovu nehrali," vysvetľuje zmeny v zostave 40-ročný rodák z Košíc a na margo jesennej hviezdy Emmanuela Mensaha dodáva: "Ťažko sa mi k tomu vyjadrovať. Nikdy nehovor nikdy. Možno ešte budem mať trošku trpezlivosti, ale už nie veľa. Hráčov, ktorí tu nechcú byť nepotrebujeme. Každý je nahraditeľný, aj Mensah. Hoci urobil toho dosť, na jeseň ukázal, že vie hrať futbal. Ale pokiaľ tu nechce byť, nikoho nebudeme držať nasilu. V najbližších dňoch sa rozhodne, liga sa blíži. Musíme to uzavrieť, aby sme sa mohli posunúť ďalej."

Nahlas sa šepkalo aj o možnom odchode kapitána mužstva Igora Žofčáka, o ktorého prejavil záujem ambiciózny druholigista z Popradu. "Žofčák u nás zostáva, to bola len "kačica". Igor ani nikam nechcel odísť," potvrdil pre PROFUTBAL.sk Šoltis.

Návrat do prvej ligy

Od začiatku januára sa s tímom pripravuje aj stopér Peter Kavka. Bývalý hráč košického MFK pravdepodobne v najbližších dňoch podpíše s klubom zmluvu. "Prvý zápas po dlhšom čase, herne to nebolo ideálne, umelá tráva bola ešte zamrznutá. V lige to bude určite vyzerať inak. Konečne sme však odohrali nejaký zápas, nikto sa nezranil, to je pozitívne. Osobne som sa cítil veľmi dobre. S chlapcami sa celkom zohrávam, kolektív ma prijal veľmi dobre. Hralo sa mi fajn," okomentoval 26-ročný obranca a na margo samotnej prípravy poznamenal: "Je dosť náročná. Minulý týždeň bol ešte celkom v pohode, ale teraz už šliapeme. Je to cítiť hlavne na nohách, no tak to má byť. Už sa nevieme dočkať zápasov, predsa len, je to zábavnejšie ako len tak behať."

Posledný rok strávil Kavka v českom Vlašime. "Všetko tam bolo super, som veľmi rád, že som tam strávil rok. Vo veľa veciach mi to pomohlo, no cítil som, že sa chcem vrátiť do prvej ligy. Ozvali sa mi Michalovce, tak som sa prišiel ukázať. Uvidíme, ako to dopadne. Výhoda je, že tréner ma dokonale pozná, prakticky ma vychoval, prešiel som s ním od "béčka" v Košiciach až po "áčko". V najbližších dňoch budeme s vedením rokovať o zmluve," objasnil svoju situáciu 188 centimetrov vysoký stopér, ktorého meno sa v ostatnej dobe objavilo v médiách v spojitosti s kauzou FC VSS Košice, ktorý jemu a ďalšiemu obrancovi Ľubomírovi Korijkovovi stále nesplatil dlhy: "Niečo mi už prišlo, no stále to nie je celá suma. Čakám. Ťažko to komentovať, situácia vo VSS je taká, ako je."

Zdroj: profutbal.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]