Dominik Kunca: Je čas posunúť sa ďalej

2017-01-21 09:35:49

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jedným z hráčov, ktorí majú zmluvu v Michalovciach platnú len do leta, je aj ofenzívny univerzál Dominik Kunca. Rodák z Humenného pôsobí v MFK Zemplín už od žiackeho veku a dnes ako 24-ročný cíti potrebu zmeniť klubovú príslušnosť. V ostatných dňoch skúšal šťastie v Slovácku, k dohode ale nedošlo. Aká bude budúcnosť niekdajšieho mládežníckeho reprezentanta?

Absolvovali ste skúšku v Slovácku, ako to dopadlo? Dominik Kunca: "V Slovácku som strávil týždeň. Trénoval som s A-mužstvom, odohral som aj dva zápasy. Oba sme vyhrali 4:0, pričom v oboch som prihral na jeden gól. Cítil som sa tam dobre, partia bola super, podmienky na futbal výborné. Po poslednom zápase si ma zavolal tréner, ktorý mi oznámil, že som zanechal dobrý dojem, no povedal, že na môj post majú veľa hráčov a záležať bude od toho, či niekoho pošlú na hosťovanie. Začiatkom tohto týždňa ma oboznámili s tým, že ma v zime neangažujú. Uvidíme, možno to vyjde v lete."

Naďalej plánujete opustiť Michalovce? "Áno, naďalej zvažujem odchod z Michaloviec. Hlavne preto, že potrebujem nejakú zmenu. Nový impulz v mojej kariére. Som v klube už dosť dlho, mám 24 rokov a myslím si, že je najvyšší čas posunúť sa ďalej. Roky postupne pribúdajú a šanca odísť už potom možno nepríde."

Máte vysnívanú krajinu, v ktorej by ste chceli pôsobiť? "Nemám vybratú konkrétnu krajinu, ale páči sa mi Česko i Poľsko. Nebránim sa však ničomu. Ak príde nejaká dobrá ponuka, určite ju zvážim."

Evidujete záujem zo strany nejakých klubov? "O niečom viem, ale momentálne neriešim nič konkrétne, keďže mám ešte v Michalovciach platnú zmluvu na pol roka. Ak by ma nejaký klub chcel získať, musel by sa dohodnúť aj s Michalovcami."

V MFK Zemplín vám v lete vyprší zmluva. Je v hre možnosť, je sa napokon dohodnete na predĺžení spolupráce? "Možné je všetko, aj to, že predĺžim kontrakt, no radšej by som sa posunul niekam vyššie..."

Tréner Šoltis nám potvrdil, že na jar budú hrať len hráči s platnou zmluvou, ideálne na rok a pol. Nemáte obavu, žeak sa s Michalovcami nedohodnete, presedíte jarnú časť na tribúne? "Tí hráči, ktorí zatiaľ nepredĺžili zmluvy, momentálne trénujú len individuálne. Ak nakoniec jarnú časť strávim v Michalovciach a nepodpíšem nový kontrakt, predpokladám, že na ihrisku nestrávim ani minútu. Som stále pripravený klubu pomôcť, no Michalovce už o to asi nebudú stáť, ak sa nedohodneme na predĺžení spolupráce..."

Začiatkom roka ste sa ocitli medzi náhradníkmi ligového výberu repre trénera Kozáka. Ako ste vnímali túto skutočnosť? "Nominácia ma veľmi potešila. Škoda, že sa mi nepodarilo dostať aj do užšieho výberu, ale nevadí. Nezostáva mi nič iné ako makať na sebe, aby niekedy reprezentačný štart prišiel. Bol by som, samozrejme, veľmi rád."

Ako hodnotíte účinkovanie ligového výberu v SAE? "Pozorne som to sledoval. Škoda tých výsledkov, no napriek tomu by som túto akciu nezatracoval. Tréner mal možnosť vyskúšať si nových hráčov, videl ich v akcii proti silným súperom. Neskôr určite prídu aj dobré výsledky, len tomu treba dať čas."

Aké máte ciele v roku 2017?  "Nedával som si žiadne predsavzatia. Ako som už povedal, mojim cieľom je posunúť sa vyššie. Hlavne, aby som bol zdravý, to ostatné už potom príde."

Zdroj: profutbal.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]